Christianshavntaart met rabarbercrème
© Tia Borgsmidt

Christianshavntaart met rabarbercrème

Deze taart is geïnspireerd op de christianshavntaartjes van de Deense bakkerij Lagkagehuset. Hij bestaat uit een lekkere notenbodem en een makkelijke rabarbercrème en smaakt naar de lente.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Dit heb je nodig

  • ¼ springvorm Ø ca. 20 cm
  • spuitzak + spuitmondje

Notenbodem

  • ¾ eiwitten
  • 43 g noten, bijvoorbeeld amandelen en hazelnoten
  • 43 g suiker
  • ¼ el tarwebloem
  • ¼ el aardappelzetmeel
  • ½ tl bakpoeder

Rarbarbercompote

  • ¼ vanillestokje
  • 18 g suiker
  • 75 g schoongemaakte rabarber
  • ¼ dl water
  • ¾ dl slagroom

Garnering

  • 25 g bramen (diepvries)

Zo ga je te werk

Notenbodem

  1. Verwarm de oven voor op 175 oC hetelucht.
  1. Klop de eiwitten stijf.
  1. Hak de noten grof. Meng noten, suiker, tarwebloem, aardappelzetmeel en bakpoeder door de eiwitten.
  1. Schep het mengsel in een ingevette springvorm en bak de bodem circa 25 minuten. Laat afkoelen.

Rarbarbercompote

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er boven wat suiker uit.
  1. Snijd de rabarber in stukjes en doe ze met alle suiker, het vanillestokje en het water in een pan.
  1. Laat circa 10 minuten sudderen op laag vuur.
  1. Haal het vanillestokje eruit en pureer de compote. Laat afkoelen.

Serveren

  1. Maak de springvorm voorzichtig los en leg de taartbodem op een bord.
  1. Klop de slagroom stijf en meng door de compote.
  1. Schep het mengsel in een spuitzak en decoreer de taart. Versier met bramen.