© Tia Borgsmidt

Gemberkoekjes met chocolade

Kruidige koekjes in Engelse stijl. Uit dit recept haal je veel koekjes, maar in een afgesloten trommel blijven ze lang goed.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

  • 16 g tarwebloem
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ¼ tl bakpoeder
  • 10 g suiker
  • 10 g boter
  • ¼ ei
  • 6½ g pure chocolade

Zo ga je te werk

  1. Meng tarwebloem, gemberpoeder, bakpoeder en suiker.
  1. Verkruimel de boter erdoor en meng met het ei tot een samenhangend deeg.
  1. Verdeel het deeg in tweeën en rol van elk stuk een worst.
  1. Verpak ze in huishoudfolie en vorm er een balk van – dat gaat
  1. makkelijker als er folie omheen zit.
  1. Leg het deeg ca. 1 uur in de koelkast.
  1. Snijd het deeg in plakjes van ca. 5 mm dik en verdeel ze over twee met bakpapier beklede bakplaten.
  1. Bak de koekjes op 175 oC in ca. 10 minuten goudbruin.
  1. Laat afkoelen op een rooster.
  1. Smelt de chocolade au bain-marie en doop één kant van de koekjes erin.
  1. Laat de chocolade stollen voordat je de koekjes serveert.