Koldskåltaartjes met meringue
© Tia Borgsmidt

Koldskåltaartjes met meringue

Eén hap van dit verfijnde taartje en je denkt meteen aan zon en zomer. De brosse bodem is gevuld met een klassieke ganache met de friszure smaak van Deense koldskål. Als je gasten krijgt, kun je dit zoete dessertje van tevoren maken, maar karamelliseer de meringues pas vlak van tevoren.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 Taartjes

Dit heb je nodig

  • 2 taartringen
  • ø 7 of 8 cm taartfolie,
  • spuitzak + spuitmondje
  • crème-brûléebrander

Taartebodem

  • 37 g biscuitjes
  • 22 g boter

Koldskålsganache

  • 75 g witte chocolade
  • ¼ vanillestokje
  • ¼ dl slagroom
  • ¼ dl karnemelk
  • 7½ g citroensap

Meringues

  • ½ eiwitten
  • 18 g suiker

Zo ga je te werk

Taartbodem

  1. Doe de biscuitjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
  1. Doe de kruimels in een kom.
  1. Smelt de boter en roer door de kruimels.
  1. Leg 8 taartringen met taartfolie op een met bakpapier beklede bakplaat.
  1. Verdeel de kruimels over de ringen en druk goed aan.
  1. Zet de bodems circa een halfuur in de vriezer.

Koldskålsganache

  1. Hak de chocolade en smelt deze au bain-marie.
  1. Neem de kom van het vuur.
  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
  1. Doe slagroom en vanillemerg in een pannetje en breng het tegen de kook aan.
  1. Giet de slagroom over de chocolade en roer met een deegschraper in het midden van de kom tot je een mooie ganache hebt.
  1. Roer de karnemelk en het citroensap erdoor.
  1. Mix de ganache met een staafmixer zijdezacht en verdeel hem over de bodems.
  1. Laat de taartjes zeker 3 uur opstijven in de koelkast.

Meringues

  1. Klop de eiwitten stijf.
  1. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel luchtig.
  1. Doe het in een spuitzak.

Serveren

  1. Maak de taartjes voorzichtig los van de bakplaat.
  1. Leg ze op bordjes en spuit vlak voor het opdienen de meringues erop.
  1. Karamelliseer ze met een crème-brûléebrander.