Roze meringues met hibiscuscrème

Onweerstaanbare, brosse meringues met luchtige mascarponecrème, op smaak gebracht met hibiscus. Je kunt de meringues ruim van tevoren maken. Laat ze goed afkoelen en drogen en doe ze dan in een luchtdichte bak. Ook de hibiscussiroop kun je van tevoren maken, bewaar deze in de koelkast.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Roze meringues

  • ¾ grote eiwitten (ca. 120 g)
  • ½ tl vanillesuiker
  • 62 g suiker
  • ¼ tl maizena
  • ¼ tl wittewijnazijn
  • ¾ el kokend water
  • rode voedingskleurstof

Hibiscuscrème

  • ½ dl slagroom
  • 62 g mascarpone
  • 12 g poedersuiker
  • hibiscussiroop
  • frambozenpoeder

Hibiscussiroop

  • ⅓ dl water
  • 1 el gedroogde hibiscus

Zo ga je te werk

Roze meringues

  1. Doe de eiwitten in een kom met vanillesuiker, suiker, maizena, azijn en kokend water.
  1. Klop circa 10 minuten op lage snelheid.
  1. Druppel er als het een mooie, luchtige massa is wat kleurstof door.
  1. Schep 8 meringues op een met bakpapier beklede bakplaat.
  1. Ze mogen een beetje hoogte hebben.
  1. Bak ze circa 1 uur op 120 graden Celcius.
  1. Zet de oven uit en laat de meringues afkoelen in de oven.
  1. De meringues moeten aan de buitenkant bros zijn en vanbinnen nog wat zacht.

Hibiscussiroop

  1. Breng water en hibiscus aan de kok.
  1. Neem de pan van het vuur en laat circa 5 minuten trekken.
  1. Zeef de blaadjes eruit en giet het vocht terug in de pan.
  1. Voeg de suiker toe en kook het mengsel in tot een siroop.
  1. Laat afkoelen.

Hibiscuscrème

  1. Klop de slagroom stijf.
  1. Meng mascarpone en poedersuiker erdoor.
  1. Meng er nonchalant wat siroop door, zodat er een gemarmerd effect ontstaat.

Serveren

Verdeel de hibiscuscrème over de meringues en strooi er wat frambozenpoeder over.