Panang curry met kip en groenten

Een makkelijk gerecht dat gemaakt kan worden met precies die ingrediënten die jij het lekkerst vindt.

Panang curry met kip en groenten
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Een klassiek Thais gerecht aangevuld met een berg groenten uit de vriezer.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Panang curry

  • ½ ui
  • ½ teentje knoflook
  • ½ el olijfolie
  • 150 g kipfilet in reepjes
  • 1 el rode currypasta
  • ¼ kg diepgevroren groenten, bijvoorbeeld sperziebonen en broccoli
  • 100 g edamamebonen
  • ½ blik kokosmelk
  • snufje suiker
  • Sojasaus
  • Limoensap

Extra

  • 1½ dl rijst

Garnering

  • 1 el gezouten pinda's
  • ½ handvol verse koriander

Zo ga je te werk

Panang curry

  1. Snijd de knoflook en pers deze uit met een knoflookpers.
  1. Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en kip lichtbruin.
  1. Voeg de currypasta toe en bak nog een paar minuten.
  1. Ontdooi intussen de diepvriesgroenten en bonen.
  1. Voeg de groenten en de bonen toe, meng met de rest in de pan en bak nog een paar minuten.
  1. Voeg kokosmelk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met suiker, sojasaus en limoensap.
  1. Serveer panang curry met rijst en bestrooi met gezouten pinda's en verse koriander.