Diner Panang curry met kip en groenten Een makkelijk gerecht dat gemaakt kan worden met precies die ingrediënten die jij het lekkerst vindt. Door Lone Kjær — 22. april 2022 #Dagelijks eten © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Een klassiek Thais gerecht aangevuld met een berg groenten uit de vriezer. Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Panang curry ½ ui ½ teentje knoflook ½ el olijfolie 150 g kipfilet in reepjes 1 el rode currypasta ¼ kg diepgevroren groenten, bijvoorbeeld sperziebonen en broccoli 100 g edamamebonen ½ blik kokosmelk snufje suiker Sojasaus Limoensap Extra 1½ dl rijst Garnering 1 el gezouten pinda's ½ handvol verse koriander Zo ga je te werk Panang curry Snijd de knoflook en pers deze uit met een knoflookpers. Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en kip lichtbruin. Voeg de currypasta toe en bak nog een paar minuten. Ontdooi intussen de diepvriesgroenten en bonen. Voeg de groenten en de bonen toe, meng met de rest in de pan en bak nog een paar minuten. Voeg kokosmelk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met suiker, sojasaus en limoensap. Serveer panang curry met rijst en bestrooi met gezouten pinda's en verse koriander. Verwante artikelen Diner Gestoomde kabeljauw met crudité, dilleolie en mosterd-dillesaus Diner Risotto met knolselderij, geroosterde amandelen en gremolata Diner Zelfgemaakte tagliatelle met courgette en pittige citroen Diner Ragù bolognese – helemaal from scratch! Diner Pittige tomatensaus met een twist van salsiccia en cavolo nero Diner Ballotine van kip met courgette, doperwten en dragonolie