Spicy bønnesalat med peanuts
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Pittige bonensalade met pinda's

Er zit veel smaak in deze heerlijke, romige bonensalade, die alleen maar beter wordt door hem een tijdje te laten staan zodat de bonen de smaak kunnen opnemen. Kortom: een smaakvolle en vullende bonensalade. Bekijk het recept hier.

Pittige bonensalade met pinda's

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • ½ blik boterbonen of kikkererwten
  • ½ blik gemengde bonen
  • ½ ui
  • ½ rode chilipeper
  • ½ teen knoflook
  • ½ rode paprika
  • 1 avocado's
  • ½ handvol peterselie
  • 1 el pinda's
  • 25 g rucola
  • 50 g feta
  • rasp van schil van citroen
  • 1½ el olijfolie
  • zout en peper

Zo bereid je dit makkelijke gerecht

  1. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
  1. Pel en snipper de ui.
  1. Splits de chilipeper, schraap de zaadjes eruit en hak de chilipeper fijn.
  1. Pers de knoflook.
  1. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  1. Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd de avocado in blokjes.
  1. Spoel en hak de peterselie fijn.
  1. Hak de pinda's fijn.
  1. Spoel de rucola af en laat uitlekken.
  1. Meng de bonen met de ui, chilipeper, knoflook, paprika, avocado, peterselie en pinda's.
  1. Voeg nu de verkruimelde feta en rucola toe en breng de salade op smaak met een beetje citroenrasp en -sap, olijfolie, zout en peper.