© Tia Borgsmidt

Pittige wortelsoep met appelcrunch

Azië ontmoet het Deense winderige weer. Deze heerlijke, licht gekruide wortelsoep wordt geserveerd met een appelcrunch en veel verse koriander.

Pittige wortelsoep met appelcrunch

Er zijn veel heerlijke soepvarianten, deze soep is gemaakt met wortels en overgoten met een knapperige appelkrokant en verse koriander. Als je niet van de geparfumeerde smaak van koriander houdt, gebruik dan peterselie.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Pittige wortelsoep

  • 300 g wortels
  • ½ ui
  • ½ el olijfolie
  • 1 tenen knoflook
  • 1 el rode currypasta
  • 4 dl groentebouillon
  • ½ blikje kokosmelk
  • zoutvlokken en peper

Appelcrunch

  • 1 appels
  • 1 el gezouten pinda's
  • sap van een limoen

Servering

  • ½ el sesam
  • ½ bosje verse koriander (of peterselie)

Zo maak je het:

Pittige wortelsoep

  1. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes.
  1. Pel en snipper de ui.
  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, geperste knoflook en rode currypasta een paar minuten.
  1. Voeg de wortelen toe en giet de bouillon erbij.
  1. Laat de soep onder een deksel op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
  1. Haal de pan van het vuur.
  1. Giet de bouillon af en meng de wortelen terwijl je geleidelijk de bouillon er weer bij doet.
  1. Mix tot je een gladde, romige soep hebt en zet de pan terug op het vuur.
  1. Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep.
  1. Breng op smaak met zout en peper.

Appel crunch

  1. Snijd de appels in kwarten.
  1. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes.
  1. Knijp er limoensap over uit en meng met de pinda's.

Serveren

  1. Serveer de soep met appelcrunch en een snufje sesam en koriander.