Kål-wraps med spicy svinekød
© Anders Schønnemann

Wraps met spicy varkensvlees

Lekker makkelijk gerecht: Pittige varkensvleeswraps zonder brood, maar met koolbladeren als 'verpakking'.

Wraps met spicy varkensvlees

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • ½ ui
  • 200 g varkensgehakt
  • 25 g pancetta
  • ½ groene paprika
  • ½ rode chilipeper, mild of sterk
  • 4 blaadje chinese kool
  • zout, peper, olie
  • Ketjap manis (zoete sojasaus)

Zo maak je ze:

  • Snipper de ui en fruit aan in olie in een koekenpan.
  • Bak het vlees en de in kleinere stukjes gesneden pancetta.
  • Snijd de paprika in reepjes, de wortel in dunne linten en de chilipeper in dunne plakjes.
  • Bak mee met het vlees en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook een grote pan licht gezouten water. Dompel de bladeren hierin en haal ze er meteen uit. Leg ze op een theedoek en snijd het dikke onderste stuk eraf.
  • Vul met vlees en serveer met een drupje uit de Ketjap manis fles.