Lekker makkelijk gerecht: Pittige varkensvleeswraps zonder brood, maar met koolbladeren als 'verpakking'.
Door
Maria Meldgaard
— 30. september 2023
Wraps met spicy varkensvlees
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
½
ui
200
g
varkensgehakt
25
g
pancetta
½
groene paprika
½
rode chilipeper, mild of sterk
4
blaadje chinese kool
zout, peper, olie
Ketjap manis (zoete sojasaus)
Zo maak je ze:
Snipper de ui en fruit aan in olie in een koekenpan.
Bak het vlees en de in kleinere stukjes gesneden pancetta.
Snijd de paprika in reepjes, de wortel in dunne linten en de chilipeper in dunne plakjes.
Bak mee met het vlees en breng op smaak met zout en peper.
Kook een grote pan licht gezouten water. Dompel de bladeren hierin en haal ze er meteen uit. Leg ze op een theedoek en snijd het dikke onderste stuk eraf.
Vul met vlees en serveer met een drupje uit de Ketjap manis fles.