© Tia Borgsmidt

French 75 lookalike met rozemarijnnoten

Schenk bij binnenkomst een stijlvolle, klassieke champagnecocktail en serveer deze met een snack, zoals huisgemaakte gezouten noten. Maak de snack van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten pot.

French 75 lookalike met rozemarijn-noten

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Siroop

  • ¾ dl suiker
  • ½ dl water
  • ¼ dl versgeperst citroensap

Mousserende citroencocktail

  • handvol ijsblokjes
  • 6 cl wodka
  • 3 cl citroensap
  • 3 cl siroop
  • champagne of prosecco

Rozemarijnnoten

  • 1 dl water
  • 1½ el zout
  • ½ el knoflookzout
  • 1 takjes rozemarijn
  • 100 g ongezouten noten, bijv. amandelen of cashewnoten

Zo maak je de cocktail

Siroop

  • Breng suiker, water en citroensap in een pannetje aan de kook en los de suiker op. Laat afkoelen.

Mousserende citroencocktail

  • Schud ijsblokjes, wodka, citroensap en siroop in een shaker goed door elkaar.
  • Verdeel over de glazen en vul aan met champagne naar smaak.

Rozemarijnnoten

  • Breng water, de twee soorten zout en de rozemarijn in een pannetje aan de kook.
  • Voeg de noten toe en neem de pan van het vuur. Laat de noten ca. 15 minuten trekken.
  • Laat uitlekken en verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Droog de noten ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150 °C.

TIP:

  • De overgebleven siroop kun je prima bewaren in een flesje in de koelkast.
  • Maak de noten van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten pot.