Recept voor de ultieme zomercocktail: Frozen Aperol

Het klassieke oranjerode zomerdrankje uit Italië wordt nog meer zomervriendelijk met deze ijzige twist. Maar volg de instructies nauwgezet, als je tenminste de perfecte romige consistentie wilt serveren.

Wanneer de Nederlandse zomer op z'n hoogtepunt is, is het tijd om de zakjes of bakjes voor ijsblokjes tevoorschijn te halen en in de vriezer te leggen voor een formidabele cocktail.

Geloof me, je zult jezelf bedanken!

De truc is namelijk om de verschillende ingrediënten elk in kleine porties in te vriezen. Dat maakt deze cocktail namelijk zo romig, in tegenstelling tot wanneer je de verschillende vloeistoffen gewoon vermengt met ijsblokjes.

Frozen Aperol Spritz

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 cocktails

  • 1 dl Aperol
  • 1 dl Sinaasappelsap ('t liefst vers geperst)
  • 1 dl Water
  • 1 dl Prosecco
  • 1 stuks Sinaasappel voor decoratie

Zo ga je te werk

  1. Vries alle vloeistoffen – met uitzondering van de prosecco – in als ijsblokjes.
  1. Als alles bevroren is, mix je de ijsblokjes van Aperol, sinaasappelsap en gewone ijsblokjes met 1 dl Prosecco in een blender, tot de consistentie zacht en romig is.
  1. Giet in een glas en garneer eventueel met een schijfje sinaasappel.

Voeg in blokjes gesneden bevroren mango (1 dl) toe aan de mix tijdens het blenden. Het geeft een lekkere, zomerse smaak.