Anretning af en varm kakao toppet med flødeskum og drysset med hvid chokolade og lakrids.
© Cake Living

Ja - we willen chocolademelk! Met drop, slagroom en witte chocolade...

Geef je oude warme chocolademelk een oppepper met droppoeder en geraspte witte chocolade. Kijk hier hoe makkelijk het is.

Chocolademelk met slagroom en en andere lekkernijen

Chocolademelk met slagroom is een zekere winnaar. Dat kan als het koud en grijs weer is, maar ook als je gewoon lekkere zin hebt.

Maar niemand zegt dat je je moet beperken tot deze twee ingrediënten. Het is altijd een goed idee om af en toe te variëren met andere smaken. Foodblogger Sena Bakiral heeft precies dat gedaan met haar toevoeging van drop en witte chocolade.

Zowel drop als witte chocolade zijn ook echte aanraders en trendy guest stars in veel van de hedendaagse recepten van culinaire schrijvers en chef-koks. Als garnering op de warme chocolademelk zijn beide ingrediënten ook bijzonder geschikt vanwege de manier waarop ze langzaam naar beneden smelten en smaak toevoegen aan de warme drank.

Het recept van Sena Bakiral hieronder is ontworpen en geschreven voor één mok chocolademelk.

Varm kakao med flødeskum, lakrids og hvid chokolade.
© Cake Living
Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 Mok

  • 4 dl melk
  • 2 el cacaopoeder (zorg ervoor dat deze zonder suiker is...)
  • 1 el suiker
  • 1 tl droppoeder
  • 1/2 -3/4 dl slagroom
  • gehakte witte chocolade om te bestrooien

Zo maak je de warme chocolademelk

  • Neem een steelpan en giet de melk, suiker, cacaopoeder en een deel van de drop erin.
  • Verwarm het langzaam terwijl je roert. Je bent klaar als de suiker gesmolten is en de warme chocolademelk de gewenste temperatuur heeft.
  • Zorg ervoor dat dit is voordat de melk aan de kook komt...
  • Klop de slagroom stijf.
  • Hak de witte chocolade fijn.
  • Giet de warme cacao in een glas of mok.
  • Verdeel de slagroom over de warme chocolademelk. Strooi wat droppoeder over de slagroom en verdeel de fijngehakte witte chocolade over de slagroom.

Lees het hele artikel