© Tia Borgsmidt

Welkomstdrankje – Zomerbreezer

Huisgemaakt sap van rood fruit en rabarber – dat is de zomer in een flesje.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Zelfgemaakt sap (ca 1 liter geconcentreerd sap)

  • 250 g rood fruit, zoals aardbeien, frambozen
  • 200 g rabarber (schoongemaakt)
  • 1 limoenen
  • 200 g lichte rietsuiker
  • ½ liter water

Breezer

  • 2 dl zelfgemaakt sap
  • 4 cl wodka
  • ijsblokjes
  • 2 dl bruiswater
  • 2 takjes basilicum

Zo maak je deze zomerbreezer

Zelfgemaakt sap

  • Snijd de rabarber in stukjes en de limoenen in schijfjes.
  • Doe rood fruit, rabarber en limoenen met de rietsuiker in een pan en giet er water over.
  • Kook ca. 30 minuten op laag vuur.
  • Laat het sap een paar uur staan en breng op smaak, zodat het precies de goede zoetheid heeft.
  • Zeef het sap en giet het in een gesteriliseerde fles.
  • Bewaar in de koelkast.

Breezer

  • Verdeel sap, wodka en ijsblokjes over glazen en vul aan met bruiswater. Steek in elk glas een takje basilicum.