Eten Empanadas met pikant varkensvlees en sesamzaad Een heerlijk en eenvoudig gerecht voor een drukke doordeweekse dag of voor onderweg. Door Lone Kjær — 22. april 2022 Sort bakke fra I Rosens Navn. © Tia Borgsmidt Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 stuks + Je hebt het volgende nodig: ⅓ rol bladerdeeg ⅓ eiwit ⅓ ei wat sesamzaad als garnering Pikant varkensvlees ⅓ ui ⅓ teentje knoflook 33 g witte kool of spitskool ½ wortels ½ el olie voor het bakken ⅓ el groene currypasta 50 g varkensgehakt 1⅓ el vissaus ⅓ el sojasaus ½ bosuitjes Zo ga je te werk Rol het bladerdeeg uit en snij er zes ronde stukken uit. Verdeel 2 eetlepels van de vulling op de ene helft van ieder stuk bladerdeeg. Bestrijk de randen met eiwit en vouw ze dicht. Druk de randen van het bladerdeeg op elkaar met een vork. Leg de dichtgevouwen deegstukken op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bestrooi ze met sesamzaad en bak ze op 200°C gedurende 12-15 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn. Verwante artikelen Huizen Een oase van rust aan het water Huizen Volgens de regelen der kunst Huizen Even weg van de drukke stad Huizen Een leeg canvas werd ingevuld Huizen Waterbedrijf omgetoverd tot droomvilla Appartementen Triomfbogen