Empanadas met pikant varkensvlees en sesamzaad

Een heerlijk en eenvoudig gerecht voor een drukke doordeweekse dag of voor onderweg.

Knapperige empanadas met sesamzaad

Sort bakke fra I Rosens Navn.

© Tia Borgsmidt
Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Je hebt het volgende nodig:

  • rol bladerdeeg
  • eiwit
  • ei
  • wat sesamzaad als garnering

Pikant varkensvlees

  • ui
  • teentje knoflook
  • 33 g witte kool of spitskool
  • ½ wortels
  • ½ el olie voor het bakken
  • ⅓ el groene currypasta
  • 50 g varkensgehakt
  • 1⅓ el vissaus
  • ⅓ el sojasaus
  • ½ bosuitjes

Zo ga je te werk

  1. Rol het bladerdeeg uit en snij er zes ronde stukken uit.
  1. Verdeel 2 eetlepels van de vulling op de ene helft van ieder stuk bladerdeeg.
  1. Bestrijk de randen met eiwit en vouw ze dicht. Druk de randen van het bladerdeeg op elkaar met een vork.
  1. Leg de dichtgevouwen deegstukken op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  1. Bestrooi ze met sesamzaad en bak ze op 200°C gedurende 12-15 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.