GEBAKKEN KNOLSELDERIJ MET BEURRE NOISETTE EN KNAPPERIGE CROUTONS © Tia Borgsmidt

Gebakken knolselderij met beurre noisette en knapperige croutons

Dit groene hoofdgerecht bestaat uit de beste verse producten van de winter en de lente. Combineer het met de andere gerechten hier.

Gebakken knolselderij met beurre noisette en knapperige croutons

Knolselderij krijgt in de oven een onweerstaanbare, nootachtige smaak. Serveer de selderij met beurre noisette, wat knapperige croutons en peterselie.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Gebakken knolselderij

  • ½ knolselderij
  • ½ el appelazijn
  • ½ el olijfolie
  • zoutvlokken en peper

Knapperige croutons

  • 1 plakken zuurdesembrood
  • ¼ dl olijfolie
  • zoutvlokken en peper

Beurre noisette

  • 50 g boter
  • 8 takjes bladpeterselie (serveren)

Zo ga je te werk

Gebakken knolselderij
  • Boen de knolselderij grondig schoon. Schil hem als er veel aarde op zit. Halveer de knol en leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast de azijn en olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Bak de selderij 11⁄2 uurindeovenop180°Ctot hij zacht is. Draai de selderij tussendoor een paar keer.
  • Knapperige croutons
  • Scheur het brood in stukken en doe ze in een kom. Giet de olijfolie erover en meng goed. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper en bak de croutons op 180 °C in ca. 8 minuten goudbruin.
  • Beurre noisette
  • Smelt de boter in een steelpan tot hij bruin wordt en naar noten ruikt. Pas op dat de boter niet verbrandt. Was en droog de peterselie.
  • Serveren
  • Snijd de knolselderij in plakken en schik ze op de borden. Giet de beurre noisette erover en bestrooi met croutons en peterselie.