Gebakken knolselderij met beurre noisette en knapperige croutons
Dit groene hoofdgerecht bestaat uit de beste verse producten van de winter en de lente. Combineer het met de andere gerechten hier.
Door
Lone Kjær
— 29. maart 2022
Gebakken knolselderij met beurre noisette en knapperige croutons
Knolselderij krijgt in de oven een onweerstaanbare, nootachtige smaak. Serveer de selderij met beurre noisette, wat knapperige croutons en peterselie.
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Gebakken knolselderij
½
knolselderij
½
el
appelazijn
½
el
olijfolie
zoutvlokken en peper
Knapperige croutons
1
plakken zuurdesembrood
¼
dl
olijfolie
zoutvlokken en peper
Beurre noisette
50
g
boter
8 takjes bladpeterselie (serveren)
Zo ga je te werk
Gebakken knolselderij
Boen de knolselderij grondig schoon. Schil hem als er veel aarde op zit. Halveer de knol en leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast de azijn en olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Bak de selderij 11⁄2 uurindeovenop180°Ctot hij zacht is. Draai de selderij tussendoor een paar keer.
Knapperige croutons
Scheur het brood in stukken en doe ze in een kom. Giet de olijfolie erover en meng goed. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper en bak de croutons op 180 °C in ca. 8 minuten goudbruin.
Beurre noisette
Smelt de boter in een steelpan tot hij bruin wordt en naar noten ruikt. Pas op dat de boter niet verbrandt. Was en droog de peterselie.
Serveren
Snijd de knolselderij in plakken en schik ze op de borden. Giet de beurre noisette erover en bestrooi met croutons en peterselie.