© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Gemarineerde haring, preicrème en tuinkers

Onweerstaanbaar bij haring is een romige preisalade met kappertjes. Koop goede kwaliteit gemarineerde haring en maak de preicrème ruim van tevoren, dan staat het eerste lunchgerecht snel op tafel.

Gemarineerde haring, preicrème en tuinkers

Onweerstaanbaar bij haring is een romige preisalade met kappertjes. Koop goede kwaliteit gemarineerde haring en maak de preicrème ruim van tevoren, dan staat het eerste lunchgerecht snel op tafel.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Preicrème

  • ⅓ el zoute kappertjes
  • ½ stuks preien
  • 3⅓ g boter
  • ½ tl kerriepoeder
  • ⅓ dl mayonaise
  • ⅓ dl crème fraîche light
  • peper en evt. zoutvlokken
  • 100 g gemarineerde haring

Erbij

  • roggebrood
  • boter
  • ⅓ pak tuinkers

    Hier is hoe je het doet

    Preicrème

    1. Doe de zoute kappertjes in een kom en giet er koud water over. Laat ze uitlekken.
    1. Snijd de preien in dunne plakjes en was en droog ze goed. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de kerrie toe en bak de prei een paar minuten tot hij zacht is. Neem de pan van het vuur.
    1. Roer de mayonaise door de crème fraîche. Voeg de kappertjes toe en meng de dressing door de afgekoelde prei. Breng op smaak met peper en evt. zoutvlokken.

    Serveren

    1. Laat de haringen uitlekken en snijd ze in stukjes.
    1. Beboter het roggebrood en beleg het met haring, preicrème en tuinkers.

    TIP: De preisalade past ook goed bij in boter gebakken visfilet of een broodje ei.