Omelet © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Omelet lorraine

Een perfecte omelet is zowel heerlijk op een doordeweekse dag als op een rustige zondagochtend.

Een goedgevulde omelet is echt heerlijk en lekker makkelijk voor op een doordeweekse avond. De omelet smaakt ook zalig op een luie zondagochtend, als je een beetje verwend wilt worden.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Je hebt het volgende nodig:

  • 4 Eieren
  • ¼ dl Melk
  • Zout en peper
  • 50 g Bacon
  • Olijfolie voor het bakken
  • 1 hele mozzarellabollen

Garnering

  • 100 g babyspinazie
  • 50 g feta

Bereidingswijze:
  • Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het spek krokant met een beetje olie in een pan met antiaanbaklaag.
  • Haal het spek uit de pan. Doe een beetje olie in de pan en giet ca. ¼ van het eimengsel in de pan.
  • Bak tot het eimengsel begint te stollen.
  • Verdeel de mozzarella in kleinere stukjes en leg er een paar op de helft van het eimengsel samen met wat spek.
  • Bak tot het eimengsel is gestold.
  • Draai de omelet voorzichtig om op een bord en vouw hem dubbel.
  • Herhaal met de rest van het eimengsel zodat je in totaal 4 omeletten hebt.
  • Spoel de spinazie af, maak hem droog en keer hem om met verkruimelde feta of geitenkaas en een beetje olijfolie.
  • Leg de spinaziesalade op de omeletten en geniet ervan.