Pittige aardappeltortilla met kruidensla
© Styling: Lone Kjær, Foto’s: Tia Borgsmidt

Pittige aardappeltortilla met kruidensla

Aardappels zijn heerlijk in een Spaanse tortilla. Bereid hem ruim van tevoren en snijd hem alvast in porties. Serveer er wat crème fraîche en een kruidensla bij.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 Personen

Aardappeltortilla

  • ui
  • ½ tenen knoflook
  • rode peper
  • 166 aardappels
  • olijfolie
  • 33 gerookte bacon
  • eieren
  • ½ takjes rozemarijn, gehakt
  • zoutvlokken en peper

Kruidensla

  • handvol gemengde kruiden
  • ½ el olijfolie
  • rasp van 1 biologische citroen
  • zoutvlokken en peper

Serveren

  • 66 g crème fraîche

Hier is hoe je het doet

Aardappeltortilla

  1. Pel en snipper de ui.
  1. Pers de knoflook uit. Snijd de rode peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
  1. Schil de aardappels, dep ze droog en snijd ze in blokjes.
  1. Snijd de bacon in blokjes.
  1. Verhit de helft van de olie in een ovenbestendige koekenpan.
  1. Bak de uien met de bacon tot de ui zacht en glazig is.
  1. Haal ze uit de pan en zet ze weg.
  1. Giet de rest van de olie in de pan en voeg de aardappelblokjes toe.
  1. Bak de aardappels en schep ze regelmatig voorzichtig om.
  1. Bak ze tot ze een licht korstje krijgen en bijna zacht worden.
  1. Dat duurt even.
  1. Doe de ui en bacon terug in de pan.
  1. Voeg de knoflook en rode peper toe en leg een deksel op de pan.
  1. Klop de eieren met de rozemarijn, zoutvlokken en peper en giet het mengsel over de vulling in de pan.
  1. Roer door om alles gelijkmatig te verdelen.
  1. Leg het deksel er weer op en bak de tortilla ca. 20 minuten op halfhoog vuur tot hij een mooi korstje krijgt.
  1. Neem de pan van het vuur en bak hem 10 minuten in de oven op 175 oC hetelucht.
  1. Haal de tortilla uit de oven en laat hem afkoelen in de pan.

Kruidensla

  1. Was de kruiden en slinger ze droog.
  1. Meng de olijfolie, citroenrasp, zoutvlokken en peper erdoor.
  1. Doe dit vlak voor het opdienen, anders worden de kruiden slap.

Serveren

  1. Klop de crème fraîche in een kom tot hij iets indikt.
  1. Haal de tortilla uit de pan en snijd hem in stukken.
  1. Leg ze op bordjes en garneer met een schepje crème fraîche en wat kruidensla.