© Anders Schønnemann

Salade met roodsprietgarnalen, witte asperges en koude bieslookcrème

Deze salade smaakt naar zomer en is een van onze favorieten: fris, knapperig, eenvoudig en exclusief.

Salade met roodsprietgarnalen, witte asperges en koude bieslookcrème

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Sla

  • ½ bakje babysla
  • 1 stuks veldsla
  • ½ bosje witte asperges
  • ¼ citroen, sap
  • 100 g roodsprietgarnalen

Koude bieslookcrème

  • 1 sjalotten
  • 1½ el witte wijnazijn
  • ½ dl zure room (18%)
  • ½ dl mayonaise
  • ½ bosje bieslook
  • peper en zout
  • zuurdesembrood

Zo maak je het

  1. Snijd de sjalotten fijn en doe ze in een steelpan met azijn.
  1. Kook tot het vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur en laat de uien erin afkoelen.
  1. Meng zure room met mayonaise, sjalotten en gehakte bieslook. Breng de room op smaak met zout en peper.
  1. Spoel de sla en centrigugeer het droog.
  1. Breek het onderste, houtachtige uiteinde van de asperges af en schil ze vanaf de kop naar beneden.
  1. Stoom de asperges ongeveer 5 minuten in water met citroensap en zout tot ze makkelijk loslaten als je er met een mes in prikt. Ze moeten een beetje bite hebben.
  1. Laat de asperges uitlekken en afkoelen voordat je ze in plakjes snijdt.
  1. Mix de sla met asperges en garnalen. Besprenkel met bieslookcrème en serveer met gegrild zuurdesembrood.