6 gadgets die de hygiëne en het binnenklimaat op peil houden

We hebben de slimste gadgets verzameld die je kunnen helpen bij het tegengaan van bacteriën of het creëren van een zo gezond mogelijk binnenklimaat.

Clean A19 E26 Bacteriedodende gloeilamp
© LIFX

Overdag een slimme lamp, ’s nachts een bacteriekiller

Dankzij producent Lifx is het nu mogelijk om bacteriën in huis te doden zonder dat je daar ook maar iets bijzonders voor hoeft te doen. De lamp Clean A19 E26 doodt bacteriën in je kamer, ook als er niemand aanwezig is. En het is ook nog eens een slimme lamp.

Clean A19 E26, € 45-65, Lifx

Luchtzuiverende meubels van IKEA - STARKVIND
© IKEA

Luchtreiniger in je salontafel

Heb je weinig ruimte en wil je liever geen lompe luchtreiniger neerzetten? Dan is deze salontafel van Ikea met ingebouwde luchtreiniger de perfecte oplossing voor jou. De tafel zuivert de lucht van stofdeeltjes en pollen en je kunt de snelheid van de ventilator naar wens aanpassen.

STARKVIND, € 149, Ikea

UV-bank in eik
© Gloria Mundi Care

Geef je spullen een uv-bad

De prijswinnende Deense architect Kasper Salto heeft in samenwerking met een team van het ervaren ingenieursbureau Efsen UV & EB Technology de uv-bank ontwikkeld. Deze bank verlicht voorwerpen met uv-licht en desinfecteert ze op deze manier. De bank heeft een discreet en elegant design en past eigenlijk in ieder interieur. Je krijgt dus een product dat er stijlvol uitziet en ook nog eens je spullen desinfecteert.

Lees hier meer over de uv-bank.

Lees ook:

Dyson luchtreiniger
© Dyson

Een beter binnenklimaat met Dyson

Dyson komt met een superslimme luchtreiniger, die voor een gezond binnenklimaat zorgt. De luchtreiniger is ontworpen om ultrafijne stofdeeltjes, allergenen en mogelijk gevaarlijke VOS (deeltjes die vrijkomen uit bijvoorbeeld meubilair, zoals formaldehyde) op te vangen. Er zijn diverse slimme modellen, die ook een ingebouwde ventilator en radiator bevatten.

Purifier Cool Formaldehyde, € 799, Dyson

Slimme koolmonoxidemelder
© Netatmo

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxide is een gas dat je niet kunt zien, ruiken, proeven of op een andere manier kunt waarnemen in de lucht, en een koolmonoxidevergiftiging kan zeer ernstige gevolgen hebben. Deze koolmonoxidemelder geeft je misschien wat meer gemoedsrust, want hij maakt een hard geluid als hij koolmonoxide registreert. Hij stuurt zelfs een bericht naar je telefoon, zodat je ook als je de deur uit bent van de situatie thuis op de hoogte bent.

Koolmonoxidemelder, € 99, Netatmo

Gadget: zelfreinigende waterfles
© LARQ

Zelfreinigende waterfles

Deze slimme waterfles van Larq heeft een innovatief en exclusief design. De fles is zelfreinigend – om het uur wordt er uv C-licht in de fles geactiveerd, dat tot 99 procent van alle biologische verontreinigingen in je drinkwater neutraliseert.

LARQ Bottle PureVis, € 89-99, Larq