6 indrukwekkende, maar simpele Ikea-hacks

Met de eenvoudige Billy-boekenkast kun je fantastische dingen doen!

Mooie contrasten

Dit is echt een indrukwekkende transformatie. Van een simpele, witte BILLY tot een prachtige ingebouwde boekenkast met bogen. Wij zijn ook weg van het contrast tussen de zwarte en witte details.

Lees hier meer over dit project.

Kast met karakter

Houd jij van unieke meubels? Dan is dit project echt iets voor jou. De kast wordt naar een ander niveau getild dankzij de ronde eikenhouten panelen, die hem een mooie, organische afwerking geven. Deze kast is van naturel hout, maar je kunt hem een extra twist geven met een frisse kleur.

Kijk hier hoe je het doet!

Simpel, maar effectief

Hoewel deze BILLY-boekenkast wat eenvoudiger is dan de andere, is het resultaat nog steeds indrukwekkend! Er zijn meerdere exemplaren met verschillende hoogten naast elkaar gezet om een interessante dynamiek te creëren. Daarnaast zijn de kasten in dezelfde kleur geschilderd als de wand, waardoor ze een ‘inbouwlook’ krijgen.

Bekijk hier meer foto’s van dit project.

Natuur komt binnen

Wij zijn fan van deze Ikea-hack, die helemaal klopt. Het rotan in de deuren geeft de kast een prachtige lichte, luchtige uitstraling en voegt een natuurlijk materiaal toe aan het interieur.

Lees hier meer over de hack!

Explosie van kleur

Hier kreeg de klassieke BILLY een speelse, kleurrijke make-over. Alle schappen zijn in een unieke vorm gezaagd, wat een eigenzinnige, imperfecte look creëert. De zachte randen en bovenkant zorgen voor een bijzondere flow en kunnen een mooi contrast vormen met de strakke lijnen van de klassieke Scandinavische stijl. De feloranje kleur is een leuke creatieve touch, die de kast helemaal afmaakt.

Bekijk hier meer.

Donkergroene droom

Ongelooflijk wat een verschil de juiste kleur kan maken! Deze BILLY kreeg een prachtige donkergroene tint, die hem heel chic maakt. En als geniaal detail bestaat het onderste deel uit gesloten kasten. Zo creëer je volop bergruimte zonder dat de kast te zwaar oogt.

Kijk hier hoe je het doet!