Een minimalistische droom van een badkamer

In deze badkamer is alles in dezelfde tint gehouden voor een prachtige, luxueuze uitstraling.

de marmeren vaas Stem en de kleine Sense-oliebrander

Ook de spiegels van gunmetal, de marmeren vaas Stem en de kleine Sense-oliebrander van gebruineerd messing zijn van Brandt Collective.

© Birgitta Wolfgang Björnvad

Met klassieke en mannelijke nuances

Een ingetogen geraffineerde stijl, een moderne expressie met klassieke en masculiene tinten en alles het liefst tijdloos, dat waren de wensen toen Julie Brandt, interieurontwerper en oprichter van Brandt Collective, een badkamer voor een klant moest ontwerpen en creëren.

Ze constateert dat er momenteel veel vraag is naar grote badkamers, waarbij het niet alleen gaat om functionaliteit, maar ook om luxe, ruimte om te genieten en het gevoel dat je elke dag in je eigen hotel bent.

Deze badkamer is opgebouwd rond de grijstinten van het gesteente, die gecombineerd worden met zwart ijzer om het geheel een masculien tintje te geven.

luxe badkamer met marmeren werkblad en zwart armatuur

De badkamer vangt het licht dat door een groot raam naar binnen stroomt. Hier bevindt zich het toilet, met daarachter een console die leidingen en het mechaniek van het wandtoilet verbergt.

© Birgitta Wolfgang Björnvad

Warme kleuren en bijpassende tinten

De meubels zijn in een warme grijstint geschilderd, en de muren met een matte verfsoort in een complementaire tint van St. Leo.

Ze krijgen tegenspel van de donkere handgrepen, kranen, spiegels, de deur van de douchecabine en de accessoires.

De liefde voor natuursteen en metalen is het thema geworden van deze badkamer, die licht en donker, zacht en hard samenbrengt.

Lees ook:

zwart marmeren douchecabine met ijzeren frame

Met zijn ijzeren frame geeft de deur van de douchecabine de ruimte een masculiene uitstraling die contrasteert met de lichte wanden en het lichte marmeren blad van de console.

© Birgitta Wolfgang Björnvad
De persoonlijke parfums bij de messing brander komen uit Venetië.

De persoonlijke parfums bij de messing brander komen uit Venetië.

© Birgitta Wolfgang Björnvad

Elke vierkante meter is benut

Ruimte voor twee wasbakken had prioriteit, zodat niemand op een ander hoeft te wachten, en de grote laden onder de wasbakken bieden voldoende plaats aan alle spullen die in de badkamer gebruikt worden.

De ruimte van 12 m2 is maximaal benut en doordacht wat functionaliteit betreft. En natuurlijk voldoet hij aan het verlangen naar extravagantie.

zwart marmeren douchecabine met ijzeren frame

In de douchevabine is de rookgrijze zandsteen van de vloer ook op de wanden aangebracht, ook weer om het geheel rustig te houden.

© Birgitta Wolfgang Björnvad