Elegante badkamer met marmer van top tot teen

Het marmer steelt in deze badkamer echt de show. En geen wonder, want het creëert een unieke en elegante uitstraling die alledaagse rituelen omtovert tot een ervaring van luxe.

3 belangrijke criteria

Marmer speelt de hoofdrol in deze badkamer – maar bijna was het er niet van gekomen, om allerlei redenen.

‘Ik had drie criteria: de tegels moesten van Jura Grau-marmer zijn, 80 bij 80 centimeter meten en gelegd worden zonder voegen. Maar die drie dingen samen zijnnietmogelijk,ontdekteik,’zegtMichaelJensen.

Een uitdaging komt zelden alleen

Hij kon de tegels, die terugkomen in de rest van het huis, wel krijgen in het formaat 70 bij 70 centimeter.

Maar er doemde weer een probleem op, want toen het marmer – uit dezelfde groeve in Duitsland – na een lange reis eindelijk op de bestemming aankwam en de tegelzetter de partij uitpakte, belde hij lichtelijk in paniek naar Michael en riep hij: ‘Ze zijn allemaal gebarsten!’ Zo erg was het gelukkig niet, bleek later.

gigantisk duschkabin i marmor
© Andreas Mikkel Hansen

Natuurlijke aders

‘Je hebt marmer besteld – het zijn gewoon de aders die door de steen lopen. Als je er een spijker insteekt, kun je voelen dat hij niet gebarsten is.

Glasaders zijn het,’ vertelde de leverancier lachend toen Michael niet veel later aan de lijn hing.

Lees ook:

Meer werk dan verwacht

Behalve dat marmer loodzwaar is, varieerde de dikte van de tegels met een halve millimeter, dus de tegelzetter moest flink aan de bak om ze bij te snijden – zowel die voor de vloer, als de tegels die in verstek moesten worden gezaagd om de randen op te laten passen op de zitplaatsen in de douchecabine.

’Ik heb altijd gedroomd van een ruime douchecabine waar je van beide kanten in kunt lopen, en met twee douchekoppen, zodat je niet op elkaars lip zit en je niet hoeft te haasten,’ zegt Michael.

Als een suite in een vijfsterrenhotel

Wat het er nog mooier op maakt is de eenheid van de badkamer, de slaapkamer en de garderobe, die in elkaars verlengde liggen.

‘We hebben dit deel van het huis zo ontworpen dat het eruitziet als een suite in een vijfsterrenhotel.’