Een ultieme beleving met 3D technologie voor tegels

Het Zweedse Bricmate maakt gebruik van de 3D-FIT technologie voor een nieuwe collectie tegels.

3D technologie

Het Zweedse Bricmate maakt voor zijn nieuwste collectie Jura Select, uitgevoerd in porselein steengoed, gebruik van de allernieuwste technologie op het gebied van oppervlaktebewerking, de 3D-FIT technologie. De opppervlaktestructuur wordt met deze technologie afgestemd op verschillen in patroon en tint en zorgt voor een zeer realistisch reliëf waarbij de details van patronen en kleurnuances voelbaar en zichtbaar zijn.

Deze oppervlaktestructuur wordt voor het branden verkregen door een 3D printachtige technologie die een levensecht duplicaat maakt van het natuurlijke product dat moeten worden nagebootst. De structuur wordt vervolgens afgestemd op het patroon van de tegel.

bricmat tegel badkamer
© Styling: Pella Hedeby / Photography: Ragnar Òmarsson

Het onstaan van de nieuwe collectie

– Bricmate is altijd op zoek naar nieuwe trends die passen bij de Scandinavische stijl en sfeer. Wij proberen producten te creëren die zijn afgestemd op de Scandinavische architectuur, materiaalkeuze en kleurenpalet. Tijdens een bezoek in de fabriek om de ontwikkeling van een andere Bricmate serie te evalueren, stuitten we op de eerste proeven met de 3D-FIT technologie. Om de verschillende oppervlakken, houtnerven, krassen en scheuren op een gewone tegel te voelen was één ding, maar om een ontwerp te zien dat bij elk oppervlak past was geweldig!
Op dat moment kozen we ervoor om de 3D-fit in onze volgende serie te gebruiken. En zodra we de eerste proefmonsters van de Jura serie zagen, was het voor ons duidelijk om deze serie samen met onze fabriek te ontwikkelen, vertelt Johan Saari van Bricmate.

bricmat tegel badkamer
© Styling: Pella Hedeby / Photography: Ragnar Òmarsson

De Jura serie

De Jura serie is verkrijgbaar in tegels voor vloeren en wanden en is geïnspireerd op de klassieke Jura kalksteen. Het natuurlijke oppervlak heeft een harmonieuze variatie in patroon en tint, en is rijk aan fossielachtige details. De collectie is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Classic, Ivoor en Grijs.

bricmat tegel badkamer jura
© Styling: Pella Hedeby / Photography: Ragnar Òmarsson

Over Bricmate

Bricmate is opgericht in 2007 en is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in porselein tegels voor wand, vloer, keukenblad en als product voor buiten. De collectie is geinspireerd op architectuur, materialen en kleuren van over de hele wereld maar met de Scandinavische look als basis. Het assortiment wordt ontwikkeld, met de hand uitgekozen en organisch aangepast om een fijn afgestemde balans tussen trends en tijdloosheid te behouden. Porselein steengoed wordt op industriële wijze vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen, hoofdzakelijk bestaande uit fijngemalen veldspaat, zand en klei. Het materiaal wordt onder hoge druk droog geperst en vervolgens op hoge temperaturen gebakken in ovens.

bricmat tegel badkamer
© Styling: Pella Hedeby / Photography: Ragnar Òmarsson