© Styling: Elisabeth Kruse Foto: Maria Vous

Hier zijn 8 van onze meest originele badkamers

Vind inspiratie voor meer comfort en plezier in het dagelijks leven met enkele van onze meest bijzondere en opvallende badkamers.

De spa van je dromen op zolder

Op de bovenste verdieping van dit huis kom je in een ruimte die wellness uitstraalt. Hier is afgezien van een traditionele indeling en is een vrijstaande douche in het midden van de ruimte geplaatst.

De ruimte is eenvoudig en minimalistisch ingericht, met veel aandacht voor de details. Hier kun je even afstand nemen van alle dagelijkse beslommeringen en je heerlijk ontspannen en tijd nemen voor jezelf.

© Andreas Mikkel Hansen

Een droom van marmer

Deze badkamer is ontstaan vanuit de wens om een luxueus toevluchtsoord te creëren waar welbehagen en jezelf verwennen voorop staan. En in deze unieke badkamer is over elk detail nagedacht.

De bewoners van het huis hebben ervoor gezorgd dat er muziek uit het plafond van de badkamer klinkt, waardoor er een gevoel van rust in de ruimte ontstaat. Het is alsof je een ontspanningsruimte binnengaat, want al het andere is buitengesloten. Ook de geuren geven je het gevoel dat je in een wellness-hotel bent en de vloer is voorzien van vloerverwarming.

Lees ook:

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Als de badkamer en slaapkamer samensmelten

De zwarte vloer in de slaapkamer en de prachtige terrazzovloer in de badkamer markeren een subtiele overgang tussen de twee kamers, die verder slechts gescheiden zijn door een glazen wand en een decoratief gordijn.

De vrijstaande badkuip staat als een kunstwerk middenin de kamer, waar het water van boven naar beneden valt. Een ruimte met veel unieke details en sfeer.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz
© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Eenvoudig en stoer

Beton en marmer zijn de ingrediënten van deze stoere badkamer met veel mooie details. Ondanks de ruwe uitstraling van de materialen, geven ze ook warmte en rust aan de relatief grote ruimte.

De grote wastafel en spiegel verdelen de ruimte op discrete wijze in twee delen, waardoor de doucheruimte meer privacy biedt.

© Krista Keltanen/Living Inside

Geniet van het uitzicht

Hier kan je genieten van het uitzicht op het water en de prachtige boomtoppen, en dat terwijl je heerlijk baddert.

De mooie en strakke badkamer sluit aan op de hoofdslaapkamer en heeft een eenvoudige, praktische en elegante stijl die consequent is doorgevoerd.

© Maria Vous
© Maria Vous

Wellness in optima forma

De badkuip is het middelpunt van deze grote badkamer, en dient ook als ontmoetingsplaats voor het gezin van drie personen, die allemaal tegelijk in de badkuip kunnen.

De moderne en luxueuze ruimte heeft een aantal prachtige oude details, zoals de originele deuren, ramen en vensterbanken, die bij de renovatie bewaard zijn gebleven en die veel sfeer en persoonlijkheid aan de ruimte geven.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Terrazzodroom

Terrazzo is bezig aan een comeback in Scandinavische badkamers. Hier is het prachtig gecombineerd met eikenhout en messing accessoires.

De karakteristieke terrazzotegels vormen een mooi en kleurrijk accent en maken de ruimte uniek. Terrazzo is bovendien een praktische en duurzame keuze voor de badkamer.