© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth Kruse

Met hun doorlopende houten lamellen vallen de badkamer en slaapkamer op

Slechts gescheiden door een glazen wand zijn twee ruimtes samengevoegd tot één. Bekijk hier de grote ruimte met het unieke uitzicht.

Dubbele dromen

Iets ten noorden van Aarhus zijn twee van de belangrijkste kamers van het huis samengevoegd: de slaapkamer en de badkamer. Met een hoge kwaliteit in de keuze van alles: van de materialen, meubels tot het sanitair, gecombineerd met een uniek uitzicht op zee, is hier een droomruimte gecreëerd.

De ronde ramen laten je volledig genieten van de avondzon die het uitzicht in de grote spiegel laten weerspiegelen. De elegante kranen zijn van Dornbracht en zijn geïnstalleerd met hulp van het loodgietersbedrijf Frede Andersen VVS. Zowel de wastafel als het meubel is van Møballe. De verschillende hoeken in de ruimte zorgen voor dynamiek en steken af ​​tegen de scherpe lijnen van het plafond. De trap die tegen de schuine muur staat is van By Brorson.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth Kruse

Natuurlijk en rustig

Met een vrij uitzicht op zee en in het directe verlengstuk van de slaapkamer is het gelukt om een ​​originele badkamer te creëren met natuurlijke oppervlakken en een bijzondere sfeer. Hier is synergie gecreëerd tussen de twee ruimtes die je het meest gebruikt, en waarin je zowel de dag begint als afsluit.

Om de samenhang te benadrukken, zijn dezelfde leisteen tegels in de hele ruimte op de vloer gelegd en lopen ze ook door op de muren om een rustige uitstraling te creëren. De tegels veranderen van kleur en zijn ook in verschillende maten, waardoor de natuurlijkheid van het materiaal benadrukt wordt. Alle kranen zijn in chroom gehouden, wat in zekere zin zowel een aanvulling vormt op als een contrast met de tactiele en rustieke tegels.

De doucheruimte is slechts gescheiden van de slaapkamer door een heldere glazen wand, terwijl het hangende toilet is verborgen achter een halve wand die wat privacy biedt. Het plafond, dat bekleed is met lamellen van essenhout, zorgt voor een aangename akoestiek en breekt met de tegels in koude tinten en de witte wanden.

Lees ook:

De glazen wand vormt een onzichtbare scheiding van de twee kamers, waardoor het natuurlijke licht de hele ruimte ten goede komt. De oplossing is ontwikkeld door ME Glas in Aarhus.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth Kruse

Een uitzicht dat energie geeft

Een paar ronde ramen verbreken ook met de scherpe lijnen aan het plafond. De ronde ramen laten je volledig genieten van de avondzon die het uitzicht op de natuur in de grote spiegel boven de wastafel laten weerspiegelen. Op die manier wordt het uitzicht optimaal benut, waar je je ook bevindt.

'Het indrukwekkende uitzicht geeft ons elke dag weer energie. We volgen de zon, de maan, de sterren, de golven, de mensen op het strand en de schepen op zee. Het is het mooiste begin en einde van de dag, zegt het stel vanuit hun huis.

Een wandtoilet is een slimme en hygiënische oplossing – dit is het model AquaClean Mera van Geberit. Het toilet is geplaatst op een halve wand, bekleed met dezelfde tegels als de vloer, om wat privacy te creëren en af ​​te schermen van de doucheruimte aan de andere kant.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth Kruse

Geen concessies

Alles van hout en steen tot glas en verlichting is zorgvuldig geselecteerd en het is duidelijk dat er nergens compromissen zijn gesloten. De luxe omgeving gecombineerd met het alomtegenwoordige uitzicht op de natuur maken de dubbele ruimte tot een droomruimte.

Door de halve muur ontstaat er wat opbergruimte. Hier met producten van o.a. Gun Britt en Tromborg. De marmeren schaal is van Hay, de vaas van Kähler en de handdoek van Georg Jensen

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth Kruse

De doucheruimte roept associaties op met een luxe spa met de kraan van Dornbracht, de rustieke tegels en een betoverend uitzicht op zee. De kruk is van Frama.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth Kruse