© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse & Glottipress

In deze badkamer gaat de charme van de jaren 1970 samen met nieuwe ideeën

Het resultaat: Een eenheid met het gevoel van een spa.

De wanden en vloeren zijn bekleed met Italiaans marmer, dat is gezandstraald en gepolijst om tot dit speciale oppervlak te komen. Het interieur wordt verzacht door eiken lamellen tegen het plafond, die visuele warmte in de ruimte brengen. Boven het bad van Bad & Stil is een nis aangebracht om spullen op te zetten. De beeldjes zijn van Michael Kvium, de sculpturale bijzettafel is van &tradition.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse & Glottipress

Even ten noorden van het Deense Aarhus staat een klassieke, onder architectuur gebouwde jarenzeventigvilla, die na een grote, goed doordachte verbouwing heel uniek is geworden. Eigenaren Vivian Egebirk en Stephan Sørensen gaven de woning een update zonder de details of het DNA van het huis uit het oog te verliezen. Met een paar nieuwe elementen is het interieur naar een hoger plan getrokken. Vooral in de badkamer ben je je meteen bewust van de mooie materialen, die de originele stijl van het huis verenigen met de nieuwe.

‘De badkamer is de meest luxueuze ruimte in ons huis, en hier is de verbouwing misschien ook wel het best geslaagd. Het geeft heerlijk veel rust dat er maar heel weinig materialen zijn gebruikt en dat natuurlijke elementen als hout en steen het meest in het oog springen,’ vertelt het tweetal.

Alle oppervlakken in de badkamer zijn bekleed met hetzelfde gezandstraalde marmer, om een ruwe look te verkrijgen die fraai harmonieert met de betegelde vloeren en wanden in de woning.

Lees ook:

Zelfs na een omvangrijke verbouwing ademt het onder architectuur gebouwde jarenzeventighuis nog steeds originaliteit en geschiedenis. Zo is de bakstenen muur behouden, en deze omlijst nu het nieuwe, moderne interieur.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse & Glottipress

Achter de spiegel gaan praktische opbergschappen van eikenhout schuil. Zo staan alle potjes en tubes uit het zicht en oogt de wastafel aangenaam opgeruimd. De kast is gemaakt door Rørvang Furniture.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse & Glottipress

Het plafond is bekleed met eikenhouten lamellen, die met de houten kasten zachtheid en warmte toevoegen aan de ruimte, waar een kalme sfeer heerst, bijna als in een spa. Het marmer is ook gecombineerd met simpele kranen van geborsteld messing, dat mooi veroudert en tegenspel biedt aan het koele grijs van het natuursteen. De indrukwekkende hoogte lijkt bovendien een extra dimensie toe te voegen aan de badkamer, die met zijn grote bad en doucheruimte eenvoudig en exclusief aandoet.

‘We wilden veel aandacht besteden aan de badkamer, want we maken er elke dag gebruik van. Hij moest daarom doordacht en functioneel zijn en prettig om in te verblijven,’ legt het stel uit.

De dubbele wastafel was een must voor Vivian Egebirk en Stephan Sørensen. Hij is uitgevoerd in dezelfde steen als de wand- en vloertegels, om het aantal materialen tot een minimum te beperken. Het wastafelmeubel is gebouwd door Rørvang Furniture, de kraan in geborsteld messing is van Vola.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse & Glottipress

Naast het grote bad en de dubbele wastafel, die allebei hoog op de prioriteitenlijst stonden, is er achter de spiegel een slimme opbergruimte gecreëerd, waardoor de vele flesjes en potjes niet kriskras door elkaar in een grote la liggen. Vivian en Stephan zijn heel blij met deze oplossing en zouden niet meer zonder willen. Er lijkt dus niets aan het toeval te zijn overgelaten, en daardoor blijft er alleen maar ruimte over voor rust en ontspanning.