© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Hotelervaring in eigen huis? Bekijk hier een van de meest luxe badkamers

Ten noorden van Kopenhagen heeft een Deens stel hun badkamer gerenoveerd, die nu luxe, puurheid en het gevoel van thuis zijn in een hotel uitstraalt.

In een hotel binnen de vier muren van het huis

Ten noorden van Kopenhagen heeft de familie Ene Wichmann een ruime badkamer gecreëerd in het oorspronkelijke souterrain van het huis. De zuivere lijnen, rustieke oppervlakken en de gouden kleuren van het hout doen denken aan een luxueuze hotelervaring. Bovendien is het niet alleen mooi, maar ook praktisch..

Het ovale bad in Corian van Bad & Stil is extra functioneel, omdat de zijkanten zo dun zijn dat de interne afmetingen groter zijn dan ze lijken. De messing wandkraan is van Vola en de sculpturale bijzettafel is van Menu. Het porseleinen schaaltje is van Frama, de borstels van Normann Copenhagen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Naast de wandkraan is er een inkeping in de muur gemaakt, die zorgt voor een mooi weggewerkte opbergruimte voor zeep.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Stijlzuivere en rustieke inrichting

Het echtpaar Sofie en Kim Ene Wichmann wonen met hun twee kinderen in een oudere villa ten noorden van Kopenhagen. Het huis is ingericht in een eenvoudige stijl met strakke lijnen en met een verwijzing naar de natuur door de warme tinten van het hout.
Een stijl die ook doorgevoerd is in de badkamer, die een eenvoudige en warme kleurstelling heeft met eiken, messing en grote tegels die opvallen.

'We wilden een functionele ruimte die zowel praktisch als prettig is om je in te bevinden. Daarnaast vonden we het belangrijk dat de inrichting harmonieerde met de originele architectuur van het huis. Daarom hebben we ervoor gekozen om enkele zuivere lijnen te behouden die een mooi contrast vormen met de rustieke dwarsbalken in het plafond', zegt het echtpaar.

Het was een uitdaging om de grote tegels van 120 x 120 cm te leggen, maar de zuivere lijnen harmoniseren mooi met de originele plafonds met witgeschilderde dwarsbalken en met het ongewone karakter van het pand.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Luxe en rust in het dagelijks leven

De badkamer bevindt zich in het oorspronkelijke souterrain, dat uitgebouwd is tot een ruimte met slaap- en kinderkamers naast de reeds aanwezige ruime badkamer. Het nieuwe en het oude harmoniseert erg goed in de doordachte details van de ruimte.

De messing wandkraan past bijvoorbeeld bij de originele messing handgrepen die op alle deuren van het huis zitten.
De doordachte oplossingen zorgen ervoor dat de mooie badkamer luxe en rust uitstraalt, maar toch ruimte biedt voor het praktische.

Lees ook:

De badkamer heeft veel slimme opbergruimtes, zoals de geïntegreerde ladekast onder de trap en de ingebouwde planken boven het toilet die gebruikmaken van de anders loze ruimte. De badjas is van Hay.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Koele kleuren in combinatie met goudkleurig hout

Boven het toilet zijn er dus ingebouwde opbergplanken. In de hoge kasten kun je dingen zowel uit het zicht opbergen als juist laten zien door de grote glazen deuren die de kastenwand een zekere lichtheid geven.

De grote tegels aan de wanden en de vloer zorgen voor een prachtig oppervlak dat gemakkelijk schoon te houden is. Het leggen vroeg om vakmanschap, met veel aandacht voor het aflopen van de tegels en de hechting. De koele grijze kleur van de tegels in combinatie met het goudkleurige hout zorgt voor een contrast in de ruimte waar het echtpaar bijzonder enthousiast over is.

Eén muur in de ruimte is gebruikt voor een complete kastoplossing die zowel de ruimte completeert als een visueel evenwicht creëert. De kastopstelling zorgt voor schone, rustige oppervlakken en extra opbergruimte, wat vooral nodig is voor een gezin van vier. De kan is van Frama, en de handdoeken van resp. Georg Jensen Damask en Skagerak.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Goede energie en harmonie in de badkamer

'We gebruiken onze badkamer elke dag, dus het is logisch om energie in de inrichting te steken. De ruimte moet niet alleen esthetisch zijn, maar ook gemakkelijk te onderhouden en functioneel, zodat we bijvoorbeeld zowel opbergruimtes als kledingkasten hebben die voor ons zinvol zijn', zeggen ze.

Esthetiek en praktijk vormen op die manier voor de familie Ene Wichmann een eenheid in de badkamer die alledaagse luxe biedt en het gevoel geeft van een hotel in eigen huis.