Zelfverwennerij, rust en verzorging staan centraal in deze stijlvolle badkamer

Deze eigenaren hebben een heerlijke wellness-idylle gecreëerd in hun eigen slaapvertrek. We zijn behoorlijk jaloers!

Wellness-idylle in je eigen slaapvertrek

De lucht is gevuld met allerlei aroma’s en het warme water in het bad en het prachtige uitzicht op de omgeving nodigen uit tot ontspannen. Voor het stel achter het gerenommeerde Deense huidverzorgingsmerk Tromborg is de badkamer bijzonder belangrijk op een drukke dag, en daarom is deze zo gemaakt dat hij in open verbinding met de slaapkamer staat, om een oase van rust zonder afleiding te creëren op die momenten dat de dag begint en eindigt.

Lichte badkamer vrijstaan bad lichte tegels

De lichte badkamer nodigt uit om jezelf te verwennen en doet met zijn witte tegels op de vloer en wanden denken aan een klassiek kuuroord. De dubbele douche aan het einde is van de rest van de ruimte afgeschermd met een halfhoge wand die overgaat in een doorzichtige glazen wand, en gaat zo helemaal op in de omgeving. Het vrijstaande bad is voorzien van een klassieke kraan die bij de wastafel past. Alles is van Aquadomo in Hellerup, net buiten Kopenhagen, behalve de hoge ronde spiegel die uit Devon komt, en de lamp van Carlo Scarpa van The Apartment.

© Andreas Mikkel Hansen

Focus op rust en genieten

Ten noorden van Kopenhagen hebben Marianne Tromborg en haar man Tim Schyberg een badkamer gecreëerd die rust en genieten uitstraalt. Het stel weet hoe belangrijk een spirituele ruimte met ruimte voor zelfverwennerij is. Hier dompelen ze zich onder in aromatherapie en ontspannen ze na een lange dag.

Glazen kastje

Op een eenvoudig glazen kastje van Aquadomo staat een rijtje producten waar het echtpaar bijzonder van houdt. Onderin pronken een kom van Lisette Rützou en een jaderoller van Tromborg.

© Andreas Mikkel Hansen

Een Scandinavisch tintje

De badkamer ligt in het verlengde van de grootste slaapkamer van het huis. Voor de ruimte zijn lichte tinten gebruikt, geïnspireerd door Franse metrostations en met een vleugje Scandinavische eenvoud.

– Ik hou ervan als het interieur iets zegt over de mensen en je erin slaagt een leefruimte te creëren. Dan doet al het andere er eigenlijk niet toe. Onze walk-in badkamer fungeert als een oase voor zelfverwennerij. We hebben een prachtig uitzicht vanuit het bad, en samen met de aromatherapie van mooie planten is het een weldaad voor de ziel, zegt Marianne.

Porseleinen wastafel chroom kranen

De stijl is eenvoudig en klassiek gehouden met een witte porseleinen wastafel en kranen van chroom – een materiaal dat terugkomt in het kastje en de spiegel. In plaats van allerlei producten achter deurtjes en laatjes op te bergen, zijn ze uitgestald voor snel gebruik.

© Andreas Mikkel Hansen

In het warme water van het bad kan Marianne Tromborg echt tot rust komen. Het uitzicht is mooi, en de lichtinval bijzonder door de ramen met roeden. Op de vensterbank bewaart ze alle zepen van haar eigen merk. De zachte handdoek is van Georg Jensen Damask.

© Andreas Mikkel Hansen

Lees ook:

Alledaagse luxe

Het vrijstaande bad bij het raam en de dubbele douche aan het einde van de ruimte stralen alledaagse luxe uit tussen de lichte tegels. De inrichting is eenvoudig, de kranen zijn klassiek en elegant, en het wastafelmeubel staat licht op zijn twee verchroomde poten. Het geheel lijkt subtiel te worden omlijst door discrete tegelranden in het midden van de wanden, die doen denken aan een sereen kuuroord.

De decoratie is spaarzaam, afgezien van de vele verschillende flessen en tubes met allerlei verzorgingsproducten van hun eigen bedrijf, die uitnodigen tot tijd voor jezelf en ontspanning.

– Als je leven, zoals bij ons, in het teken staat van verzorgingsproducten, is de badkamer echt belangrijk, want dit is de plek waar we ontspannen en genieten van de essentie van Tromborg. Dat is tenslotte wat ik doe – dus het is mijn heiligdom. Ik kom echt tot rust in een bad met Dode Zeezout en essentiële oliën, legt Marianne uit.

Dubbele douche badkamer douche

Er is veel ruimte onder de twee ingebouwde Aquadomo-douches, waar ook een paar praktische schappen in een nis zijn ingebouwd om de ruimte optimaal te benutten. Door de zijkanten langs de halfhoge wand open te laten, stroomt het licht naar binnen en wordt bijna een associatie gewekt met openluchtbaden in warmere streken. De slimme afvoer, die weinig lawaai maakt, is van Unidrain.

© Andreas Mikkel Hansen

Een compleet toevluchtsoord

Door de badkamer in het verlengde van de slaapkamer te plaatsen, is een compleet toevluchtsoord gecreëerd, waar de dag zo goed mogelijk, zonder stress en haast, kan beginnen en eindigen.

De overgang tussen de twee ruimtes wordt gemarkeerd door twee verschillende vloeren en een eenvoudige drempel. Er is geen deur, maar in plaats daarvan een grote opening met kozijnen die doet denken aan een decoratief schilderij. Een absoluut heiligdom met alles wat hoort bij verzorging en zelfverwennerij.