© Shutterstuck

De basics van een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is hip en gewoon ontzettend mooi. Het is dan ook niet voor niets dat ook steeds meer personen van buiten die regio kiezen voor een woning indeling op basis van deze stijl. Als jij onder de indruk bent van het gebruik daarvan ruimte, licht en kleur dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Hier lees je alles over de basics van een Scandinavisch interieur en hoe je de meubelen daarvoor op een betrouwbare manier koopt bij een webshop.

Vier aspecten van een Scandinavisch interieur

Klaar voor een nieuwe indeling en wil je je eigen stukje Noorwegen, Zweden, Finland of Denemarken in huis creëren? Met onze tips maak je dit gegarandeerd tot een succes:

  • Het gebruik van hout: Hout is het belangrijkste materiaal binnen een Scandinavisch interieur. Dat geldt voor de vloer, waarbij dan gekozen wordt voor een lichte houtsoort of een houtkleur. Het is dan ook niet voor niets dat men in Scandinavië bekend staat om de liefde voor de natuur.

  • Kleuren: Populaire kleuren binnen een Scandinavisch interieur zijn onder meer beige, bruin, zwart en verschillende pastelkleuren. Met name die laatste varianten geven jouw woning een zachte uitstraling. Veel gebruikte materialen zijn dus hout, maar ook metaal en glas. Al met al is wit de kleur die het meest wordt toegepast en dat begint bijna standaard op de muren.

  • Het gebruik van licht. Het gebruik van lichte kleuren draagt ook bij aan de hoeveelheid licht in huis. Er is bij een Scandinavisch interieur veel glas aanwezig, waardoor natuurlijk licht in huis komt. Dit is logisch, juist omdat het in landen als Noorwegen en Finland het grootste deel van het jaar gewoon heel donker is. In Nederland is het weer er vaak niet veel beter op, dus zorg voor veel ramen, maar ook voor een degelijk lichtplan voor in huis.

  • Design meubels: In Scandinavië lijkt men een sterke voorkeur te hebben voor design meubels. Ergens begrijpelijk, want dit zorgt voor unieke producten van een goede kwaliteit. Even goed vereist dit wel een extra investering en zorgen goede webshops ervoor dat je voor een redelijke prijs ook unieke producten koopt. Weet in ieder geval dat anders dan anders zeker past binnen deze trend.

Waar koop je meubels voor een Scandinavisch interieur?

Als je gaat shoppen voor mooie Scandinavische meubels, dan wil je dit uitsluitend doen bij een betrouwbare webshop. We stellen je hier voor aan een aantal criteria waar een online winkel altijd aan moet voldoen, zodat je weet dat je daadwerkelijk geleverd krijgt waar je om gevraagd hebt, waarbij netjes wordt voldaan aan de wettelijke voorwaarden.

Allereerst wil je alleen winkelen bij een shop die beschikt over een keurmerk. Bij eventuele problemen weet je dan dat je bij een onafhankelijke commissie een klacht kunt indienen. De betrouwbaarheid van een winkel blijkt daarnaast uit de aanwezigheid van een goede klantenservice. Juist omdat je niet de gelegenheid hebt om meubels in de winkel te bekijken wil je hierover een goed advies krijgen, bij voorkeur telefonisch, of eventueel via de email of een live chat.

De algemene reputatie van een webshop is belangrijk. Laat je daarbij zeker niet uitsluitend leiden door de recensies op de site van een winkel zelf, maar lees ook beoordelingen op onafhankelijke sites. Alleen zo weet je dat je bij een betrouwbare partij koopt. Lees daarbij recente verhalen, want de reputatie van een winkel kan snel veranderen. Juist omdat het hier vaak om een aanzienlijke investering gaat, wil je echt kiezen voor de beste kwaliteit. Laat je dus ook niet leiden door extreme acties en andere kortingen.

Tenslotte wil je letten op de voorwaarden, zoals de mogelijkheid om te retourneren. Vraag hier van te voren na - bijvoorbeeld als je vraagt wanneer je geleverd gaat krijgen. Informeer dan naar de kosten en eventuele speciale procedures. Hoewel je doorgaans altijd producten retour mag sturen, is dit soms anders bij op maat gemaakte exemplaren.

Scandinavische meubels en interieur bij vidaXL

Het is niet verwonderlijk dat ook steeds meer Nederlanders kiezen voor een Scandinavisch interieur. De elementen hout, licht en kleur spelen een belangrijke rol. Daarnaast is er een grote liefde voor design meubels. Verder hebben we je cruciale aanwijzingen gegeven voor het kiezen van de juiste webshop, waarbij je dus vooral de algehele veiligheid en de aanwezigheid van een klantenservice niet wilt vergeten.

vidaXL is een voorbeeld van een webshop met een uitgebreid aanbod op het gebied van meubelen en andere producten die passen binnen een Scandinavisch interieur. Je profiteert hier van een snelle levering en goede kwaliteit. Samen met de medewerkers van deze online winkel kun jij binnen korte tijd jouw ideale woning samenstellen.