Gids: Zo gebruik je planten bij het inrichten van een kleine hal

Hang planten op. Ze brengen niet alleen leven in je hal, maar laten haar ook groter lijken.

Benut de ruimte

In een kleine hal is er vaak een gebrek aan vloeroppervlak en daardoor is er geen ruimte voor planten en bloemen. Dan kun je het plafond en de muren gebruiken om een groene sfeer te creëren. De kleine hal lijkt zo ook groter.

Hieronder vind je drie ideeën om planten in de hal toe te passen.

© DBKD
© ferm LIVING

Gebruik de muur om planten op te hangen

Aan smalle wanden in de hal kun je wandpotten hangen. Zo benut je kleine muren die toch niet kunnen worden gebruikt voor kapstokken en schilderijen. De wandpotten maken je hal levendig en kleurrijk.

De minimalistische wandpotten van DBKD zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en in de maten medium, large en extra large. Cut wandbloempot wit, 20,90€.

De aardewerken pot van Ferm Living heeft een ruwe textuur die de pot een handgemaakte en natuurlijke look geeft. Het oppervlak van de pot heeft een hoogglans finish, wat de wandpot een elegante uitstraling geeft. Gebruik hem met één bloem, zoals hier, of een met klein boeket. Speckle Wall Vase, 35€.

Lees ook:

© IKEA
© Jotex

Creëer een groene sfeer met hangpotten

Heb jij ook maar weinig ruimte aan de wanden in jouw kleine hal? Hang dan kamerplanten aan het plafond! Op die manier haal je de natuur in je hal en creëer je wat hoogte en volume.

De IKEA hangpot is verkrijgbaar in de kleuren grijsgroen en lichtgrijs. Kapkrusbär plantenhanger, 6,99€.

Deze organische hangpot van Jotex is gemaakt van keramiek. Hij is geïnspireerd op de koraalriffen op de zeebodem. De hangpot heeft een mooi glanzend oppervlak en is verkrijgbaar in grijs met een blauwachtige gloed. Freja bloempot, 24,99€.

Decoratieve en duurzame wolken van droogbloemen

Met wolken van droogbloemen kun je spelen met kleur en creëer je een exclusieve look in je kleine hal. Doordat de boeketten van gedroogde bloemen gemaakt zijn, is het een duurzame optie.

De hierboven getoonde boeketten zijn wel wat groot, dus niet optimaal voor een kleine hal. Maar je kunt ook zelf een droogboeket maken in een maat naar wens.