© Hâidan

Kopenhagen heeft een nieuw ambitieus gastronomisch restaurant

Aan het roer staat chef-kok Gabriele Rizzo, die de gasten meeneemt op een gastronomische reis van Italië via China naar Scandinavië.

Gaan voor ultieme erkenning

Kopenhagen heeft een nieuw ambitieus restaurant dat vastbesloten is om Nordhavn op de wereldkaart te zetten en een gastronomische ervaring te creëren van zo'n hoge kwaliteit dat het een Michelin-ster krijgt. Chef-kok Gabriele Rizzo staat aan het roer van het nieuwe Restaurant Hâidan, dat gevestigd is in The Audo in Nordhavn in Kopenhagen.

'We leggen de lat heel hoog voor alles wat we maken en presenteren - alle elementen werken samen om een volledig unieke ervaring te creëren wanneer je ons restaurant bezoekt. Ik heb hoge ambities en geef graag toe dat we uit zijn op de ultieme erkenning van onze gasten, maar ook op erkenning in de vorm van een Michelin-ster - en we werken elke dag met passie om onze gasten een ervaring te geven die hen aan het denken, voelen en verwonderen zet', zegt Gabriele Rizzo.

Hâidan
© Hâidan
Hâidan

Chef-kok Gabriele Rizzo staat aan het roer van het nieuwe Restaurant Hâidan.

© Hâidan

Een culinaire wereldreis

Gabriele Rizzo werkte eerder in de keuken bij onder meer Jordnær en Geranium in Kopenhagen, Benu en Coi in San Francisco en Món Vinic en Els Casals in Barcelona, niet de minste namen in het vak. En het menu van Hâidan is een interpretatie van de ervaringen van de chef-kok en ervaringen uit de vele plaatsen waar hij over de hele wereld is geweest en heeft gewerkt. Deze culinaire reis wordt gepresenteerd als "een compositie van heerlijk Chinees eten met Scandinavisch DNA - besprenkeld met een royale lepel Italiaans temperament ".

Hâidan
© Hâidan

Uitdaging en verrassing

Een diner bij Restaurant Hâidan bestaat uit 18 porties voornamelijk op basis van vis en schaaldieren, waarbij de nadruk ligt op het visuele, elegante maar ook het minimalistische qua presentatie. Dit zijn kleine hapjes van pure geconcentreerde smaak, van zuur tot zoet en van zout tot rokerig.

'Mijn visie voor Hâidan is om een plek te creëren waar we onze gasten verrassen met nieuwe combinaties van smaken en ingrediënten, gepresenteerd op een prachtige manier die ze nog niet eerder hebben ervaren. Ik ben niet bang om mijn gasten uit te dagen en te verrassen. Als je uit eten gaat, komt er meer bij kijken dan alleen maar vol raken. Het draait ook om het verhaal, om vermaakt te worden en om iets nieuws te beleven', zegt Gabriele Rizzo.

© Hâidan

Strakke lijnen en eenvoud

Het Deense designbedrijf Menu staat achter de aankleding van het restaurant. Daar ligt, net als bij het eten, de focus op het minimalistische en verfijnde. Het is Scandinavisch in zijn uitdrukking met strakke lijnen, gedempte kleuren en complete eenvoud.

© Hâidan

Lees ook: