Recept voor het perfecte gezellig hoekje

Recept voor het perfecte gezellig hoekje

Maak je eigen gezellige hoekje en geef jezelf een plek om te ontspannen in het drukke leven van alledag!

Zou het niet heerlijk zijn om je eigen gezellige hoekje te hebben? Het is belangrijk om jezelf een plek te geven om te ontspannen en tot rust te komen in het drukke leven van alledag – en zo’n gezellig hoekje kan voor zowel volwassenen als kinderen goed zijn. Hier lees je onze beste tips!

Stap 1: Wat en waar?

Allereerst moet je bepalen waarvoor je je hoekje gaat gebruiken. Wil je er lezen, films kijken, breien of misschien mediteren? Zoek vervolgens de perfecte plek in huis die daarbij past. Als je films wilt kijken, wil je misschien een wat donkerder hoekje, terwijl je voor een meditatie- of leeshoek juist veel daglicht nodig hebt.

Stap 2: Afscheiding

Hoeveel rust je nodig hebt om te ontspannen, verschilt per persoon. Kun je ontspannen terwijl de kinderen in de woonkamer rondrennen of heb je behoefte aan een ruimte die helemaal privé is en waar je je alleen op jezelf kunt concentreren? Een of andere vorm van afscheiding kan cruciaal zijn voor de sfeer van je gezellige hoekje.

Dat kan van alles zijn, van een scheidingswand of boekenkast tot een vloerkleed. Hiermee begrens je de hoek, zodat die niet voelt als een verlengstuk van de kamer. In de volgende stap wordt een derde manier uitgelegd om de hoek af te scheiden.

Stap 3: Kleur!

Zoals de meeste mensen wel weten, is verf een van de meest doeltreffende hulpmiddelen om sfeer te creëren in het interieur. In dit geval adviseren we een kleur te kiezen in een rustgevende tint. Een goede vuistregel is dat de kleurverzadiging niet te hoog mag zijn.

Als er veel natuurlijk licht is, wees dan niet bang om voor een donkerder kleur te gaan, want dat kan een heel knus en geborgen effect geven. Omgekeerd kun je lichtere kleuren gebruiken om een hoek lichter te maken die van zichzelf donker is. En ook behang is een optie!

Lees ook:

Stap 4: Comfort is key

Comfort is key – dat zijn de sleutelwoorden voor een gezellig hoekje. Een supercomfortabel meubelstuk waarop je lang kunt en wilt zitten, is essentieel. Vaak zal dat een mooie fauteuil zijn. Bekijk onze keuze van vijf fauteuils die heerlijk zitten.

Stap 5: Opbergruimte

Ook hierbij moet je bedenken waarvoor je de hoek gaat gebruiken en welke functies hij moet hebben. Als je films wilt kijken of naar muziek wilt luisteren, kun je op zoek gaan naar een tv-meubel of een mooie kast met ruimte voor dvd’s of elpees als je old school bent. ;)

Decoratieve manden kunnen ook handig zijn om je yogamat of breiwerk in op te bergen. Als je een leeshoek wilt maken, is het misschien leuk om je eigen minibibliotheek te creëren. Bekijk ook onze beste tips voor het stylen van je boekenkast!

Stap 6: Verlichting

Verlichting is bepalend voor de sfeer. Als je een leeshoek inricht, heb je een goede leeslamp nodig die eventueel kan worden aangepast aan hoe je zit. Als je films wilt kijken, is het belangrijk om verduisterende gordijnen te hebben die het daglicht tegenhouden. Deze 12 lampen kun je als inspiratie gebruiken!

Lees ook:

Stap 7: Stoffen, stoffen, stoffen

Vul je gezellige hoekje met veel textiel voor een luxueuze en ontspannen uitstraling. Leg een mooi kussen of een lekkere deken op de fauteuil voor de leeshoek of hang soepele, luchtige gordijnen op in de yogahoek.

Stap 8: Voeg persoonlijkheid toe!

Tot slot moet je je gezellige hoekje natuurlijk persoonlijk maken! Hang bijvoorbeeld een poster op, of maak een hele kunstwand. Als je een boekenkast hebt neergezet, kun je wat kleine spulletjes tussen de boeken zetten, die zelf natuurlijk ook decoratief zijn. Je kunt ook een grote plant in de hoek zetten of een heleboel kleintjes op de planken. Bekijk hier onze verzameling luchtzuiverende planten.