6 tips om een hotelsfeer te creëren in je slaapkamer

Laat je inspireren door deze zes fijne hotelkamers en gebruik onze tips om een hotelsfeer te creëren in je eigen slaapkamer.

Hotelsfeer thuis

Je kent vast wel dat gevoel van rust dat over je heen komt als je een mooie hotelkamer binnenstapt. Dat komt natuurlijk deels doordat je even helemaal weg bent van je dagelijkse beslommeringen, maar de sfeer van de hotelkamer speelt ook een belangrijke rol.

Daarom helpen we jou om die bijzondere hotelsfeer naar je eigen slaapkamer te brengen, met simpele en concrete tips, waarvoor we inspiratie hebben opgedaan in enkele van de mooiste hotelkamers van Scandinavië.

Lange, zware gordijnen

Gordijnen zijn niet alleen maar een praktisch element in het interieur, je kunt ze ook gebruiken om precies de juiste sfeer neer te zetten.

Hier contrasteren lange, zware gordijnen in een warmbruine tint prachtig met de verder lichte ruimte. Zo dragen ze bij aan de aangename sfeer van deze kamer.

Meer dan alleen een slaapkamer

Als je er ruimte voor hebt, kun je ook een sfeervol hoekje inrichten in je slaapkamer. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een fauteuil of een tafeltje en een stoel, zoals hier is gedaan.

Zo is de slaapkamer niet alleen een kamer waar je in slaapt, maar ook een gezellige plek die je uitnodigt om te ontspannen – precies zoals we dat kennen van hotelkamers.

Heel veel textiel

In veel hotelkamers ligt kamerbreed tapijt, wat de ruimte een warme sfeer geeft. Thuis kun je meerdere kleine vloerkleden gebruiken als je je huidige vloer wilt behouden, dat geeft hetzelfde behaaglijke effect.

Combineer de vloerkleden met een heleboel ander textiel, zoals een sprei, gordijnen, kussens en plaids. De ruimte krijgt zo een comfortabele uitstraling en een goede akoestiek.

Lees ook:

Creëer een knusse cocon

In deze hotelkamer is een fijne, geborgen sfeer gecreëerd door de wanden en het plafond in een donkere kleur te schilderen. De ruimte krijgt zo een rustige uitstraling, die je uitnodigt om te ontspannen. Dat kun je thuis ook doen.

Ga voor een donkere kleur – zo krijg je namelijk precies de rust die zo kenmerkend is voor de hotelsfeer.

De juiste verlichting

Om echt de juiste sfeer in je slaapkamer te creëren, is het belangrijk om rekening te houden met de verlichting. Je hebt natuurlijk basisverlichting nodig, zodat je altijd goed en functioneel licht hebt.

Maar plaats ook een paar kleinere lampen, die niet te fel zijn en de ruimte sfeervol verlichten. Denk aan bedlampjes, een hanglamp in een hoek of een tafellamp op de vensterbank.

Patroonbehang

Met patroonbehang op een of meerdere wanden geef je je slaapkamer een knusse en romantische hotelsfeer. Hierbij is het wel van belang dat het behang een zachte kleur en een ingetogen patroon heeft, zodat het de rustige sfeer niet doorbreekt.

Kies behang in een andere tint dan de meubels in de kamer, zodat het wel een blikvanger is.

In dit geval kan het handig zijn om een moodboard te maken – dit kan je namelijk helpen om de juiste keuzes voor je interieur te maken.