5 stappen: Zo maak je de perfecte fotowand

Fotowanden geven een persoonlijke uitstraling aan je interieur. We begeleiden je naar de perfecte fotowand.

1) Waar moet de fotowand zijn?

Ten eerste is het van wezenlijk belang om te bepalen waar de fotowand moet komen. Het is belangrijk rekening te houden met de afmeting van de muur, de meubels die tegen de muur staan en de andere meubels en kleurschakeringen in de ruimte, omdat al deze factoren van invloed zijn op hoe de fotowand er uiteindelijk uit zal komen te zien.

© Desenio

2) Compositie van de fotowand

Onder de compositie van de fotowand wordt verstaan de manier waarop de fotolijsten ten opzichte van elkaar worden geplaatst en de afmetingen van de fotolijsten. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen.

Je kunt een vierkante en strakke look creëren, of een meer vrije en speelse look door fotolijsten van verschillende afmetingen te combineren en de lijsten onafhankelijk van elkaar te plaatsen.

Voordat je een besluit neemt over de compositie van je fotowand, kun je inspiratie opdoen op Instagram, bijvoorbeeld onder de hashtag #picturewall.

Lees ook:

© Poster Store

3) Kies de foto's

Nu begint het leuke werk, het uitzoeken van de perfecte foto's voor je fotowand. Het is hierbij van cruciaal belang dat je zelf bepaalt welke uitstraling je aan de ruimte wilt geven.

Wil je een rustige en minimalistische uitstraling, dan kun je het beste eenvoudige foto's met subtiele kleuren kiezen. Als je echter een opvallende en eigenzinnige look wilt, kun je naar hartenlust kleuren en motieven mixen en matchen.

© Desenio

4) Het eindresultaat visualiseren

Als je de fotolijsten en de foto's klaar hebt, is het misschien een goed idee om ze op de vloer te leggen op de manier waarop je ze aan de muur wilt hangen.

Zo kun je de grootte van de fotolijsten en de individuele foto's ten opzichte van elkaar inschatten en ze van plaats wisselen voor een beter resultaat.

5) Neem de hamer en hang de foto's op

Je bent nu klaar om de foto's aan de muur te hangen. Denk eraan zorgvuldig te meten om er zeker van te zijn dat de afstand tussen elke foto en de afstand van de vloer en het plafond tot de randen van de fotolijsten precies is zoals jij dat wilt.

Veel plezier.