Zo toverde de stylist haar studentenappartement om tot een gezinsappartement

'Ik ben verre van een minimalist – een kant van mezelf die ik pas na heel wat jaren heb leren accepteren.' Bekijk hier haar kleurrijke en stijlvolle appartement.

Strakke lijnen met ruimte voor iets aparts

In hartje Berlijn woont interieurstylist Jules Villbrandt in een historisch appartement uit 1902. Ze woont er al bijna tien jaar en de woning is dan ook meegegroeid met haar behoeften. Onlangs is er een nieuwe keuken geïnstalleerd, en de eenvoudige look en natuurlijke kleuren harmoniëren met het kleine appartement, waar je je creatief kunt ontplooien en keer op keer met de look kunt spelen.

De witte koelkast is van Smeg en past goed bij het lichte tafelblad van Fenix laminaat.

Het keramiek is ook in natuurlijke kleuren gehouden en is van Serax.

Van een studentenappartement tot een aangenaam gezinsappartement

Jules Villbrandt is de oprichter van de Duitse interieur- en lifestyleblog Herz & Blut, waar ze met een scherp oog voor bijzondere dingen aparte objecten in het juiste licht zet. Ze woont al bijna tien jaar in haar historische appartement uit 1902 in de Berlijnse wijk Wedding, en ze is van plan er te blijven. Het bruisende stadsleven heeft haar altijd aangetrokken en ze heeft altijd de droom gehad om in een appartement te wonen met hoge plafonds en brede houten planken op de vloer.

Tegenwoordig leeft ze op meer dan één manier met hoge plafonds. Hier is ruimte voor een creatieve chaos en voor haar grote behoefte aan verandering, en het appartement heeft dan ook een aantal transformaties ondergaan. Van een klassieke studentenappartement met afterparty's in de keuken tot een aangenaam gezinsappartement met kunst aan de muren en een nieuwe kwaliteitskeuken met strakke lijnen.

'De keuken is het middelpunt van alles, en ik hou erg van de kleuren en materialen die we hebben gekozen. Mijn vader en ik hebben ook de oude laminaatvloer verwijderd en eronder vonden we een aantal mooie houten planken die we hebben opgeknapt. De vloer ademt historie en past perfect bij de eenvoudige uitstraling van de keuken en de natuurlijke kleuren, zegt Jules Villbrandt.

Haar benadering van het ontwerp van de nieuwe keuken is heel anders dan toen ze er bijna tien jaar geleden introk – een mooi beeld van hoe het appartement zich met haar ontwikkelt heeft. Dit keer moest kwaliteit voorop staan ​​en werden de praktische wandkasten verwijderd ten gunste van het uitnodigende daglicht, waardoor de 8 m2 ruimer lijkt.

Lees ook:

De boekenkast voor aan de muur van Artek stond al lang op het verlanglijstje, en nu hangt hij eindelijk in de keuken. De krukken zijn van Frama.

In de woonkamer is het decor heel eenvoudig gehouden met een diepblauwe bank, een salontafel van Vitra en een zacht vloerkleed van Berberlin. De elegante plafondlamp is van Frama.

Een appartement waarvan je de look eenvoudig kunt veranderen

De stijl van de keuken sluit ook goed aan bij de rest van het appartement, waar Jules haar favoriete tinten heeft gebruikt en deze in elke kamer heeft laten terugkomen. De aardetinten van de keuken en de gedempte olijfgroene kasten lijken een natuurlijk verlengstuk van de woonkamer, die je vanuit de keuken kunt zien. In de woonkamer komt Jules' passie voor interieur en kunst tot uiting in de posters die naast elkaar aan de zandkleurige muren hangen.

'Ik ben verre van een minimalist - een kant van mezelf die ik pas na heel wat jaren heb leren accepteren. Misschien is ons appartement daarom in de loop der tijd kleurrijker en curieuzer geworden, en ben ik altijd op zoek naar nieuwe en bijzondere elementen die ik kan gebruiken om de look weer te veranderen,' zegt Jules.
Het kleine woonoppervlak in het bruisende Mitte van Berlijn getuigt van een sterk gevoel voor esthetiek, waar ruimte is om het leven te leven met alle rommel die dat met zich meebrengt.

De mooie fotowand hangt vol met Jules Villbrandt's favorieten van o.a. Dora Foldes. De groene lamp is van Flos. De eettafel is van Vitra en de stoelen zijn van Thonet en The Socialite Family.

Lees ook: