9 salontafels die je nooit eerder hebt gezien

Wij hebben negen fantastische salontafels gevonden die je woonkamer een unieke twist geven!

ronde salontafel
© Fést

Pop of colour

Deze salontafel is een perfecte combinatie van lichtheid en stabiliteit. De Plateau is met zijn unieke vorm en kleur een statement piece in je woonkamer en creëert een mooi contrast met de strakke lijnen die je vaak bij meubels ziet.

Salontafel Plateau, Terra, € 499, Fest Amsterdam

ronde salontafel met houten lambrisering
© Bolia

Licht en elegant

Deze mooie salontafel van witgepigmenteerd eiken is echt iets voor mensen die graag een stukje natuur in hun woonkamer hebben. De fraaie houten stolpen rondom geven de tafel een lichte, elegante look. En met de bergruimte onder het blad is hij ook nog eens praktisch.

Salontafel Story, € 1.836, Bolia

marmeren salontafel
© Menu

Weg van marmer

Het is niet moeilijk om verliefd te worden op deze marmeren tafel. Hij lijkt haast een sculptuur en zal het in veel huizen goed doen. De salontafel is verkrijgbaar in diverse formaten en kleuren, zodat je de look kunt kiezen die jou aanspreekt.

Plinth low, rose marble, € 1.826, Menu

Lees ook:

stalen salontafel
© Gubi

Sterk en stevig

Deze salontafel is gemaakt van staalplaten, die hem een unieke uitstraling geven. Met zijn monolithische vorm heeft hij dezelfde stijl als de klassieke salontafels van Gubi, maar dan met een meer industriële, ruwe look.

Epic Steel Coffee Table - Round, € 1.716, Gubi

doorzichtige glazen salontafel
© Friends & Founders

Kunst in je woonkamer

Houd jij van minimalistisch en sculpturaal? Dan is deze salontafel iets voor jou. Het meubel heeft een ongecompliceerde vorm: een ronde glasplaat die balanceert op twee andere glazen platen. Om diepte te creëren kun je twee salontafels van verschillende formaten naast elkaar zetten, net als hierboven.

Tafel Pond Lounge, Bronze, € 1.196, Friends & Founders

bladerdeeg in rotan
© IKEA

Haal de natuur naar binnen

Dit kleine meubel is gemaakt van handgeweven rotan en kan als salontafel of bijzettafel worden gebruikt – perfect voor als je klein woont. En het is een mooie manier om materialen uit de natuur in huis te halen.

GAMLEHULT, € 79,95, Ikea

scandinavische salontafel
© Muuto

Noordse eenvoud

Als je houdt van eenvoudig, tijdloos design is deze tafel perfect voor jou. Dankzij de Scandinavische uitstraling en de verschillende kleuren en formaten kan de tafel in vrijwel elke kamer een plekje vinden.

Around Coffee Table, € 665, Muuto

Lees ook:

unieke salontafel met geometrische vormen
© Ferm Living

Unieke vorm

Deze unieke salontafel is gemaakt van massief eiken en heeft een robuust, sculpturaal ontwerp. De tafel heeft een bijna speelse look door de mix van geometrische vormen. In de woonkamer is het zowel een ingetogen kunstwerk als een functioneel meubel.

Insert Coffee Table, € 999,00, Ferm Living

rode scandinavische salontafel
© HAY

Tijdloos en duurzaam

De Kofi-serie van Hay bestaat uit elegante, veelzijdige salontafels met een glazen blad. Het meubel heeft een bepaalde eenvoud, die door de bijzondere aandacht voor details wordt benadrukt.

KOFI - Barn Red Oak, € 465, Hay