12 betoverend mooi versierde kersttafels

Doe inspiratie op om met kerst de tafel weelderig en magisch mooi te dekken.

© Lise och Kristian Septimus Krogh

Kersttafel

De kersttafel is tijdens de feestdagen een van de gezelligste plekken om elkaar te ontmoeten. Hier eet je de lekkerste gerechten, doe je spelletjes en nog veel meer. Met het juiste servies en mooie decoraties en materialen kun je de tafel zo dekken dat kerst nog magischer wordt.

Kijk hier mee en laat je inspireren door de 12 bijzondere en betoverend mooie kersttafels die wij hebben uitgekozen.

© Andreas Mikkel Hansen

Scandinavische, minimalistische kersttafel

Deze kunstzinnige kersttafel straalt Scandinavisch minimalisme uit en heeft een simpel ontwerp. Als een sculptuur hangt er een indrukwekkende kerstdecoratie boven de tafel, en de tafel zelf is een en al sfeer met bolkaarsen, kerstballen en fraaie granaatappels.

De verse bloemen en takken creëren in combinatie met kristallen glazen een lichte, levendige uitstraling.

© Andreas Mikkel Hansen

Fraaie bloemsierkunst gecombineerd met Scandinavisch design

Je hoeft de kersttafel niet te dekken met donkerrode tinten en dennentakken. Integendeel. Op deze creatieve kersttafel zijn rozen gecombineerd met oranje bloemen, die positiviteit uitstralen. De natuur is verder aanwezig in de vorm van dennenappels, kronkelige takken en dieren.

Het thema is doorgevoerd in de stoelen, die een mix zijn van kleuren en materialen. Dat levert een speelse look op.

Lees ook:

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Feestelijke en kleurrijke kersttafel

Maak er een kleurrijke kersttafel van met schelpen, macarons en glazen in mooie kleuren om een bijzondere, andersoortige kerstsfeer te creëren. De magie van kerst kan ook prima ontstaan te midden van kleurige bloemen.

De kleurrijke bloemdecoratie loopt over de hele lengte van de tafel, en aan het plafond boven de kersttafel hangt een prachtig boeket droogbloemen.

© Andreas Mikkel Hansen

Lonken naar de lente

Deze tafel is feestelijk en kerstig gedekt, maar roept met zijn verse bloemen en lichte kleuren ook associaties op met het komende voorjaar. De bloeiende kersttafel is gedekt met stijl, sfeer en mooie creaties.

Ga in het bos op zoek naar decoratieve dennenappels, sparrentakken en andere kronkelige takken voor de kersttafel en neem een voorschot op de lente.

© Andreas Mikkel Hansen

Sprookjesachtige kersttafel

Het donkergroene tafelkleed en de vederlichte groene thule doen denken aan de groene bosbodem. De tafel heeft allerlei kleurrijke details en is één grote bloemenweelde.

Creativiteit kent geen grenzen, en dit is zonder meer een prachtige, sprookjesachtige kersttafel.

© Maria Vous
© Maria Vous

Esthetische kersttafel

Deze esthetische kersttafel is klassiek versierd met opvallende details. Het grijze tafelkleed vormt een donkere basis, en mooie kerstballen, linten en dennentakken creëren een gezellige kerstsfeer.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Kersttafel met pasteltinten

Maak je eigen kerstsprookje met roze, blauwe en groene pasteltinten uit de natuur. Zo creëer je een zachte, rustige kerstsfeer.

Bij de kerstversiering op deze mooie tafel staan pastels en glitter en glamour centraal. Dat zorgt voor een levendige, vrolijke uitstraling tijdens de feestdagen.

© Tim Wahlfried

Ronde kersttafel

Deze mooie kersttafel heeft een ronde, organische vorm. De tafel van Gubi is versierd met al het goede uit de natuur, gecombineerd met fraai zilver, dat het kerstdiner een winterse touch van ijs en vorst geeft.

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Puur en eenvoudig in Zweedse stijl

Deze eenvoudige kersttafel is gedekt met koele kleuren en een rustige elegantie. Een geraffineerde grijze tint creëert een samenhangend thema, dat heel eenvoudig, luchtig en puur is.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glotti Press

Kersttafel met kerstverhalen

Een magisch elfendorp dat lijkt op een miniatuurlandschap is de rode lijn in deze betoverende kersttafel. De kleur rood is een van de grote spelers, die het gevoel dat je op bezoek bent in een echt kerstdorpje, compleet maakt.

De decoratie telt ook kerstbomen, notenkrakers en rendieren, wat de sfeer nog meer magie geeft.

© A Table Story

Winterthema

Deze kersttafel met een beperkt aantal kleuren heeft een elegant winterthema met knisperend wit en bloemen. Hij is sterk geïnspireerd door een winterdroom met witte, koele tinten, kristallen glazen – verwijzend naar nachtvorst – en een sneeuwwit servies.

Kies voor een kersttafel in sobere, witte tinten om de illusie van een witte kerst te creëren.

© Andreas Mikkel Hansen

Natuurlijke kersttafel

De natuur als inspiratiebron is een van de grootste kersttrends dit jaar. Zo ook bij deze mooie kersttafel met een eenvoudig servies en eerlijke materialen.

De tafel is harmonieus gedekt met gedekte kleuren, om het contrast tussen het luidruchtige getafel en de rustige natuur te omarmen.