Het allereerste nieuwe kerstdesign

We nemen vast een voorschot op kerst met de eerste nieuwe designitems.

Kerst begint steeds vroeger …

... en sommige mensen laten hun kerstboom staan tot Pasen. Hier op de redactie verheugen we ons op kerst en zijn we druk bezig met de voorbereidingen. We hebben het allereerste nieuwe kerstdesign al langs zien komen, en dat delen we graag met jullie.

Broste Copenhagen

Broste Copenhagen Nieuwe kerstcollectie 2022
© Broste Copenhagen
Broste Copenhagen Kerstsok 2022
© Broste Copenhagen

Broste Copenhagen brengt een kerstcollectie uit met ornamenten die door Nepalese vrouwen in de Himalaya handgemaakt zijn in het kader van een maatschappelijk initiatief. Ze zijn gevormd uit geüpcycled afval uit de katoenindustrie en daarna handbeschilderd.

De collectie omvat onder andere een fraaie maretak in pumpkin orange, de Karla Christmas Stocking en Sphere-kerstballen.

Rosendahl

Rosendahl Karen Blixen kerst 2022
© Rosendahl

De nieuwe Karen Blixen-kerstdecoraties van Rosendahl zijn ontworpen door Ole Kortzau, die dit jaar zijn vijfjarige jubileum beleeft als de ‘kerstman van het Deense design’. De drijvende kracht achter de handgetekende, speelse metalen hangers is de figuratieve vertelling en de vreugde van kerst.

De collectie telt onder meer de hartvormige Karen Blixen-raamhanger, zowel verzilverd als verguld, en een kleinere hanger in zes verschillende vormen.

Ferm Living

Ferm Living Xmas Adventskalender Christmas Countdown
© Ferm Living
Ferm Living Xmas Adventskalender Christmas Countdown
© Ferm Living

Ferm Living werkte voor zijn nieuwe kerstproducten samen met de Deense architect en kunstenaar Amanda Betz. Het resultaat zijn de fraaie Amanda Paper Stars. Deze elegante, eenvoudige papieren sterren zijn met de hand gevouwen van FSC-gecertificeerd papier en hebben een glad, mat oppervlak. Ze worden geleverd in een mooi brievenbusdoosje, dat je plat kunt vouwen als je het niet gebruikt.

De prachtige adventskalender bestaat uit zakjes van 100% GOTS-gecertificeerd katoen, die met leren koordjes aan een stok hangen van FSCTM-gecertificeerd beukenhout.

Kähler

Kähler Christmas tales
© Kähler
Kähler Hammershøi Kerst Kerstbal 2022
© Kähler
Kähler Hammershøi Kerst Kerstkopje 2022
© Kähler

Kähler bracht vorig jaar de kerstserie Christmas Tales uit van keramiekontwerper Thora Finnsdottir. Dit jaar worden daar een adventskandelaar en een gewone kandelaar aan toegevoegd.

Ook de populaire kerstcollectie Hammershøi Christmas krijgt er onderdelen bij. Het is inmiddels traditie dat er elk jaar een kopje en een kerstbal worden toegevoegd, zodat liefhebbers hun verzameling aquareldecoraties van Rikke Jacobsen kunnen uitbreiden

Kay Bojesen

Kay Bojesen Kerstboomversiering Santa Claus Mrs Claus
© Kay Bojesen

Kay Bojesen lanceert dit jaar de klassieke Santa Claus en Mrs Claus als kerstboomdecoratie, uiteraard met de originele proporties. Hang ze naast elkaar in de boom.

Santa en Mrs Claus zijn gemaakt van FSC®-gecertificeerd beschilderd beukenhout en worden als setje verkocht – want dat zijn ze tenslotte ook.

Holmegaard

Holmegaard Jette Frölich Kerstfles 2022
© Holmegaard
Holmegaard Jette Frölich Waxinelichthouder 2022
© Holmegaard
Holmegaard Jette Frölich Kerstbal 2022
© Holmegaard

Voor Holmegaard maakte Jette Frölich dit jaar weer een eerbetoon aan de knusse Scandinavische rituelen, met de Holmegaard Christmas-collectie. De glasserie bestaat uit gebruiksvoorwerpen voor de feestdagen, en dit jaar wordt er een jaarkerstbal uitgebracht. Dat betekent dat we voortaan elk jaar een nieuwe kerstbal kunnen verwachten.

Spring Copenhagen

Spring Copenhagen
© Spring Copenhagen

Spring Copenhagen staat vooral bekend om zijn mooie houten figuurtjes, die opvallen door hun gedetailleerde ontwerp dat de figuren levendig maakt. Het merk heeft nu een kleine kerstcollectie gelanceerd, die je huis meteen in de kerstsfeer brengt.

De collectie omvat rendieren, een kleine sneeuwpop en mooie kerstbomen, die je direct doen denken aan de komende kersttijd en die in elk huis een plekje verdienen met de feestdagen.