Drie onder architectuur gebouwde huizen die je versteld doen staan

Deze waanzinnige huizen spelen met vormen, kleuren en materialen.

Laat je inspireren door deze drie huizen, die alle drie iets aparts hebben. Ze vallen op in het landschap en zijn allemaal op hun eigen manier heel bijzonder.

© Foto: Dag Sandven, Styling: Adrian Pedersen

Een geometrisch paradijs

Strakke lijnen en innovatieve oplossingen kenmerken dit huis, waarvan je gerust kunt zeggen dat het een geval apart is. Het huis trekt direct de aandacht en door de hoekige bouwstijl staat het mooi in contrast met de natuur eromheen.

De zwart geschilderde gevel versterkt de strakke en hoekige uitstraling van het huis. Tijdens het hele ontwerp- en bouwproces is er sowieso heel bewust gewerkt met kleuren en materialen. Beton, steen en hout vormen de basis van het zorgvuldig gekozen materialenpalet, waarmee een gestroomlijnde look is gecreëerd.

De strakke lijnen komen terug in het interieur, net als de materialen. De zuivere lijnen en minimalistische inrichting zorgen voor een exclusieve uitstraling, die perfect bij de buitenkant van het huis past.

Hier zie je meer van dit onder architectuur gebouwde huis.

© Marino Thorlacius

Een droomhuis verborgen in de IJslandse bergen

Dit huis in de IJslandse bergen is heel sober en extravagant tegelijk. Het idee achter het moderne, onder architectuur gebouwde huis was dat het zou opgaan in het landschap en zich tegelijkertijd zou openen naar een panoramisch uitzicht over het water.

Als je het huis dus van bovenaf bekijkt, is het met zijn met gras begroeide dak bijna één met de natuur. Maar als je ervoor staat, zie je ramen die van vloer tot plafond lopen en een weids uitzicht op het meer bieden.

Het huis is met veel respect voor de natuur eromheen gebouwd. Daarom zijn er ook zo min mogelijk bomen gekapt, ook al geeft dit wat minder licht op het terras.

Hier zie je meer van dit luxueuze droomhuis.

Lees ook:

© Enok Holsegaard

Architectonisch meesterwerk met de nadruk op vormen en materialen

Deze architectonische parel speelt met vormen, materialen en vooral contrasten.

De matte gevel van de eerste verdieping staat in scherp contrast met de glanzende aluminium bekleding van de begane grond, die wel lijkt te gloeien als de zon erop schijnt. Daarnaast zijn rechte lijnen gecombineerd met golvende vormen, waardoor het lijkt alsof de eerste verdieping zweeft en de woning echt opvalt in het straatbeeld.

Het huis is gebouwd vanuit de wens om functionaliteit een echte eenheid te laten vormen met onconventionele vormen. Het huis is dan niet alleen mooi om naar te kijken, maar vormt ook een kader waarbinnen het gewone, dagelijkse leven zich afspeelt.

Hier kun je binnenkijken in dit spectaculaire huis.