Keuken, mural, donker eiken, minimalistisch, Scandinavisch design
© Door: Pathou studio

Droomhuis met de natuur naast de deur

De mooie omgeving overtuigde de bewoners ervan dat dit hun droomhuis was.

Liefde op het eerste gezicht

Toen Dimitri en Nikki 1,5 jaar geleden het droomhuis kochten waar ze met hun zoon Oakley wilden wonen, werden ze op slag verliefd op de locatie grenzend aan het water en een natuurgebied. De plaats bood zoveel nieuwe kansen dat ze deze kans grepen en besloten binnen dezelfde woonplaats te verhuizen.

Doorkijkje van de hal naar de keuken. De bronzen ‘vintage’ radiatoren in de hal zijn van Hudson Reed. De spiegel is van Made.

© Door: Pathou Studio

Een lichtpuntje in het donker

“Toen we dit huis kochten, gingen we door een hele moeilijke periode qua gezondheid en dit nieuwe huis met alles wat erbij hoorde was ons lichtpuntje dat troost en afleiding bood."

"We hadden ons kunnen bezighouden met luchtige keuzes, zoals de kleur van de gordijnen, in plaats van met de grote zorgen die we net daarvoor hadden. Daarom is dit huis zoveel meer dan 'alleen' een nieuwbouwwoning. Het is onze nieuwe visie voor de toekomst, en daar ben ik elke dag dankbaar voor", zegt Nikki.

Keuken, zeezout, donker eiken, interieur

Op het schap staat een drieluik van grafische tegels in antraciet van House Doctor. De waxinelichthouders van rood Himalayazout komen van SamStone. De snijplank op het keukenblad is van Sissy-Boy Homeland. Ervoor staan twee potten van Ferm Living.

© Door: Pathou studio
Keuken in donker eiken

De donkere keuken van cashmere brown eikenhout creëert een bijzondere sfeer.

© Door: Pathou studio
Keuken interieur, plant, zara, antraciet

De aardewerken kan waarin eucalyptus staat te pronken, is van Zara, het handje komt van Marktplaats en de opbergpot in antraciet is van Loods 5.

© Door: Pathou studio

Praktisch en tijdloos

Nikki heeft een grote fascinatie voor interieur en styling en dat zie je terug in de details en keuzes die gemaakt zijn. Ze neemt de tijd om meubels en accessoires te kopen, dus ze doet zelden een impulsaankoop.

Als uitgangspunt voor dit huis hebben Dimitri en Nikki geprobeerd tijdloos te denken en rekening te houden met de praktische kant van de materialen buiten de esthetiek. Bij een opgroeiend kind bleek bijvoorbeeld een gietvloer onhandig, dus kozen ze voor een andere afwerking.

Ingebouwde boekenkast, interieur

De wand met nissen kwam voort uit de wens om mooie accessoires te kunnen uitstallen. Zo’n wand maakt de ruimte weliswaar iets kleiner, maar ook af en sfeervol. In de bovenste nis staan drie schaaltjes van papier-maché van Bloomingville, in de middelste staan twee schilderijtjes plus een houten opbergpotje van Loods 5 en een schaal van Sissy-Boy Homeland en in de onderste een koraalobject van Eijerkamp en twee Alabaster-waxinelichthouders van The Loft.

© Door: Pathou studio
Inbouw boekenkast, donker eiken, interieur, Scandinavisch design

De eettafel van Odesi sluit met zijn donkere houttint mooi aan bij de keuken. De eetkamerstoelen zijn de Yanai van Jesper Home in de kleur Biscuit Beach en zijn gekocht bij Svenlars. De sculpturale lamp is van New Works. Op tafel staan een vaas van H&M Home en een aantal items van de Wereldwinkel.

© Door: Pathou studio

Een creatieve oplossing

Toen Dimitri en Nikki zich oriënteerden op de keuken, hadden ze nog geen duidelijk idee waar en hoe ze moesten staan. Met hulp van interieurarchitect Fred Constant kwamen ze op het idee om de keuken van de standaard opstelling in de hoek waar nu de eettafel staat te verplaatsen naar de lange muur, over een lengte van 7 meter. Die beslissing opende alle creativiteit en vormde de basis voor alle verdere keuzes in huis.

Kamerplanten, kunsteucalyptus

In een grote pot van Koster en Beijer staat een grote kunsteucalyptus van Cozy Ibiza via Loods 5. Het muurvaasje komt van Petit Depot in Haarlem.

© Door: Pathou studio
Bank, tapijt, Scandinavische stijl

De transparante gordijnen van Molitli laten een zacht, gefilterd licht door. De royale, grijze bank is de Sava van Montèl. Het vloerkleed is van Brinker en alle linnen kussens zijn van By Mölle. De plaid in twee tinten is de Forestry Wool van Restored. De twee salontafels zijn van Casa Gitane. De bordeauxkleurige pot die op de boeken staat is van Casa, de schaal op voet van House Doctor.

© Door: Pathou studio

Uitzicht op water en natuur

Naast de keuken is ook de woonkamer een favoriete plek, met uitzicht op het water en het natuurgebied.

"Het is ons favoriete 'schilderij'. Een uitzicht dat elk seizoen verandert. Afgelopen zomer hebben we 's ochtends beneden ontbeten, en toen kwam er een hele familie zwanen langs. Wat wil je nog meer?" zegt Niki.

Bank, tapijt, Scandinavische stijl

Het masker op sokkel komt uit een boetiek in Maastricht

© Door: Pathou studio
Tafellamp, salontafelboek, interieur
© Door: Pathou studio
Woonkamer, televisie, open haard, interieur, Scandinavische stijl

Bij de hoekhaard staat de witte bijzettafel Pebble van vtwonen. Erop staat een Alabaster-waxinelichthouder van The Loft. Op de voorgrond staat een bronzen tafellamp van Menu, met daarachter een klein schilderij van Karwei. Het potje komt van de Wereldwinkel in Purmerend.

© Door: Pathou studio

Bijzonder licht

Het licht in de woning is ook iets waar de bewoners enorm blij mee zijn. Samen met de eenheid en rust zorgt dit ervoor dat het huis ook echt als een thuis voelt.

Wat daarnaast bijdraagt aan het gevoel van rust, is dat het huis nog zo veel potentie heeft. Het is een plek waar je niet meer weggaat. De moodboards voor de tuin liggen al klaar om ook hier iets moois van te maken.

Bank, plaid

Op de ruime bank iggen linnen kussens en een plaid, zodat je lekker kunt wegkruipen.

© Door: Pathou studio

Lees ook:

Bed, sprei, kamerplant, poster, slaapkamer

In de slaapkamer staan een eikenhouten bed en nachtkastje van Morpheus. De sprei is van H&M Home, het beddengoed van Yumeko. In de hoek staat een grote vioolbladplant van Easyplants in een pot van Loods 5. Het schilderij is van Isola Studios.

© Door: Pathou studio
© Door: Pathou studio
Toilet, badkamer, Cooee Design, The Poster Club

Ook het toilet kan stijlvol zijn. Zoals hier met een print van The Poster Club, een bruin vaasje van Cooee Design en een organisch object op sokkel van H&M Home.

© Door: Pathou studio

Het donkere hoofdbord geeft de slaapkamer iets chics. Het gebogen nachtlampje is van Zara Home, het marmeren schaaltje van H&M Home.

© Door: Pathou studio