© MisterDesign

MisterDesign viert jubileum met Limited Editions-collectie

Ter gelegenheid van zijn 10-jarig jubileum, brengt de Brabantse interieur hotspot tien wereldwijde designklassiekers uit in nooit eerder vertoonde, gelimiteerde uitvoeringen. Met daarbij natuurlijk een paar Scandinavische pareltjes!

28 december 2020

De reeks Limited Editions bestaat uit iconische designs die hun tijdloosheid allang hebben bewezen en in hun nieuwe, exclusieve uitvoeringen klaar zijn voor de toekomst. Zo zien we ontwerpen van Nederlandse designers die hun stempel drukken op hedendaags design, zoals de Cor Unum MaMa vaas van Roderick Vos in een bijzondere Natural Clay kleur, De Pastoe A’dammer van Aldo van den Nieuwelaar met gefineerde zijdes in walnoot en de Moooi Party lampen van Kranen/Gille, die speciaal voor deze gelegenheid door Marcel Wanders zijn geïllustreerd. Andere Europese klassiekers in de lijst? De 210R stoel van de gebroeders Thonet en de Parentesi lamp van Achille Castiglioni en Pio Manzù voor FLOS. 

De Scandinavische invloeden zijn echter nooit ver weg bij MisterDesign. Het hoeft dan ook niet altijd van ver te komen, zoals in het geval van Ruijch. Dit designlabel van eigen bodem geeft een vleugje sixties mee aan zijn Scandinavisch geïnspireerde designs en maakte een limited oplage van hun nieuwe Bellucci-koffietafel in Emerald Green. 

Ruijch Bellucci-koffietafel in Emerald Green. 25 Limiteds.
Ruijch Bellucci-koffietafel in Emerald Green. 25 Limiteds. © MisterDesign

Gemaakt van Brazilian Quartz, een smaragd kleurige hardsteen die voor zover bekend nooit eerder in meubels is toegepast, is de Bellucci een echte eye catcher. Het natuurstenen meubel leunt op blokken die zo diep in het frame liggen dat deze volledig aan het zicht worden onttrokken en waardoor het meubel zelf boven de grond zweeft.

In een Scandinavisch jasje

Van de 10 limited editions zijn er zeker drie echte Scandinavische designklassiekers. Dat zijn de exclusieve uitvoeringen van Arne Jacobsens Egg Chair voor Fritz Hansen, Hans J. Wegners wereldberoemde Wishbone chair voor Carl Hansen & Søn, en Alvar Aaltos klassieke Artek 60 kruk.

Om met die laatste te beginnen: de Limited Edition 60 Stool is voorzien van een Imperial Orange-kleur, een tint afgeleid van de edelsteen Imperial Topaz die wordt gekenmerkt door de prachtige, diepe en warme kleur. Zo wordt een elegante twist toegevoegd aan het verder minimalistisch Scandinavisch design van de 60 Stool, die Alvar Aalto al in 1933 ontwierp. Een prachtige combi!

ALVAR AALTOS ‘IMPERIAL ORANGE’ ARTEK 60 STOOL. 20 LIMITEDS.
ALVAR AALTOS ‘IMPERIAL ORANGE’ ARTEK 60 STOOL. 20 LIMITEDS.© MisterDesign


Zo knallend als de Artek-kruk is, zo zacht van kleur is de speciale LA Sunset Wishbone Chair. Hans J Wegners klassieker heeft een zachtroze poedercoating gekregen die iets wegheeft van de spectaculaire zonsondergang in Los Angeles. De excentrieke maar breed toepasbare kleur maakt van de iconische stoel een eigentijds designobject dat helemaal past in onze hedendaagse interieurs.

'LA Sunset' Wishbone Chair. 50 Limiteds.
'LA Sunset' Wishbone Chair. 50 Limiteds.© MisterDesign

Dan is er nog één hele chique uitvoering. De beroemde designer Arne Jacobsen (1902-1971) ontwierp de Egg Chair in 1958 voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen, waarvoor hij het volledig interieur vormgaf. De loungestoel groeide uit tot een wereldwijd designicoon en nu was er de wens deze in een mystieke, eigentijdse uitvoering uit te brengen. De ‘Dark Side of the Moon’ versie van de fameuze Egg Chair is gemaakt van luxueus en natuurlijk diepzwart anilineleer en het onderstel is afgewerkt met een volzwarte coating.

‘Dark Side of the Moon’ Egg chair. 10 limiteds.
‘Dark Side of the Moon’ Egg chair. 10 limiteds.© MisterDesign

10 jaar MisterDesign: Een ode aan interieur

MisterDesign begon als een gemeenschappelijke passie voor interieurdesign en geïnspireerd door grote designpioniers. Na het ontgroeien van eerdere winkelpanden, is MisterDesign in het monumentale pand Pompen & Verlouw in ’s-Hertogenbosch tot volle wasdom gekomen, zeg maar gerust een ware design hotspot geworden. In 10 jaar tijd is er zo voor Marco van Rosmalen en René Nielen een hoop veranderd, en dus is het de hoogste tijd om dat op een mooie manier te vieren. 

De volledige MisterDesign Limited Editions-collectie
De volledige MisterDesign Limited Editions-collectie© MisterDesign

Deze jubileumcollectie van MisterDesign voert ons al met al mee door de geschiedenis van interieurdesign, als een opwindende reis langs 10 highlights van bestemmingen. Uit het initiatief blijkt de oprechte waardering die MisterDesign heeft voor de betreffende merken, maar bovenal voor de pioniers, de ambachtelijke meubelmakers, de meesterlijke vakmensen en de excentrieke ontwerpers die onze wereld zoveel mooier maken. Dat al die prachtige ontwerpen volledig uniek zijn wordt nog maar eens onderstreept door ze uit te brengen in exclusieve uitvoeringen, gelimiteerd in oplage, en bovendien voorzien van een authenticiteitslabel en een genummerd certificaat.

Deze spraakmakende jubileumcollectie is vanaf heden te bewonderen in de webshop van MisterDesign - en wanneer deze open is, ook in de prachtige winkel van MisterDesign in ’s-Hertogenbosch natuurlijk!