Carl Hansen & Søn + Uno Form
© Carl Hansen & Søn/Uno Form

Carl Hansen & Søn en Uno Form slaan de handen ineen om Deens design internationaal te promoten

Voortaan kun je de meubels van Carl Hansen & Søn aantreffen in geselecteerde keukenstudio’s van Uno Form, en omgekeerd worden de Deense maatwerkkeukens getoond in internationale flagshipstores van het meubelmerk.

Duurzame kwaliteitsmeubels en exclusieve maatwerkkeukens uit Denemarken gaan vanaf nu de hele wereld over. In elk geval als het ligt aan de twee Deense designmerken Carl Hansen & Søn en Uno Form.

De twee merken zijn een samenwerking aangegaan om Deens design internationaal te promoten. Voortaan kun je daarom de meubels van Carl Hansen & Søn bekijken en kopen in geselecteerde keukenstudio’s van Uno Form, en vind je de maatwerkkeukens van Uno Form in geselecteerde internationale flagshipstores van Carl Hansen & Søn.

Deens design in bredere kring bekendheid geven

‘Carl Hansen & Søn heeft veel overeenkomsten met Uno Form – van aandacht voor kleine details als tandverbindingen tot de functionalistische benadering van design, waarbij alles wordt teruggebracht tot de essentie. De keukens van Uno Form zijn meubels op zich en vullen onze collectie daarom perfect aan. Het ligt dus voor de hand om samen te werken, zodat we gezamenlijk het Deense design in bredere kring bekendheid kunnen geven,’ zegt Knud Erik Hansen, directeur en eigenaar van Carl Hansen & Søn.

Het plan is om te beginnen met een aantal keukens van Uno Form in de flagshipstores van Carl Hansen & Søn in München en New York. De eerste keukens hebben echter al hun weg gevonden naar Carl Hansen & Søn op het Deense eiland Funen. Hier kun je nu de iconische Classic-collectie van Uno Form bekijken, die bekendstaat om haar lattenfronten, en minimalistische keukens met zichtbare tandverbindingen uit de Copenhagen-collectie.

‘Als we onze producten naast elkaar presenteren, tilt dat beide merken op en ondersteunt het het verhaal over de Deense traditie van design en handwerk.’ — Peter Bisgaard, sales director bij Uno Form

Beide merken worden opgetild

‘We streven allebei naar het creëren van ervaringen die zijn toegespitst op de behoeften van het individu, en die qua uitvoering en materialen onderscheidend zijn. Als we onze producten naast elkaar presenteren, tilt dat beide merken op en ondersteunt het het verhaal over de Deense traditie van design en handwerk,’ zegt Peter Bisgaard, sales director bij Uno Form.

Beide merken hebben een lange traditie en zijn stevig verankerd in het Deense meubelmakersambacht. De geschiedenis van Carl Hansen & Søn begon in 1908 met een kleine meubelwerkplaats in Odense, die vandaag de dag is uitgegroeid tot een productielocatie van 50.000 m2 op Funen en meer dan 600 werknemers wereldwijd. Uno Form werd opgericht in 1968, toen Arne Munch de Classic-serie vormgaf, die de Deense tradities van vakmanschap en design verenigt in een tijdloze designklassieker.