Vipp Garage Kopenhagen
© VIPP

Design dromen worden werkelijkheid in de Vipp Garage

Design, architectuur, muziek, eten en kunst komen samen in deze getransformeerde autogarage.

Van autogarage tot magische culturele plek

De voormalige autogarage uit de jaren vijftig is twee jaar in de maak geweest, bedacht en uitgevoerd door architecten Frank Maali en Gemma Lalanda. De locatie Islands Brygge, een oude arbeiderswijk met een 'lappendeken' van industriële gebouwen, diende als inspiratiebron voor de architecten.

De Vipp Garage, gelanceerd als onderdeel van 3 Days of Design van dit jaar, is de nieuwe culturele bestemming van het Deense merk. De nieuwe Vipp plek is een flexibele ruimte voor het organiseren van culturele activiteiten, waaronder tentoonstellingen, lezingen, diners en muziekevenementen. De ruimte beslaat in totaal 200 m² met plafonds van wel 4,5 meter hoog en is een combinatie van oud en nieuw. Denk aan staal, beton, baksteen en glas. De vloeren zijn gemaakt van gepolijste zwarte betonkiezels en de wanden zijn bekleed met gepatineerde donkere staalplaten. Ook is er is een binnenplaats gecreeerd om licht tot diep in het interieur te brengen en is er een dakterras mét kaspaviljoen, dat VIPP zal gebruiken voor evenementen en om zijn keukenontwerpen te laten zien.

Met als kers op de taart: uitzicht over Kopenhagen zijn indrukwekkende skyline en haven.

Vipp Garage Kopenhagen
© VIPP
Vipp Garage Kopenhagen
© VIPP
Vipp Garage Kopenhagen
© VIPP

Kunstzinnige Supper Club

Vipp vierde de opening met een intiem diner georganiseerd door de beroemde chef-kok Christian Puglisi, naast een kunstinstallatie van interieurontwerper Julie Cloos Mølsgaard werd een 5 meter brede ronde tafel met 24 op maat gemaakte VIPP stoelen neergezet, met daarop prachtig servies en een zorgvuldig samengestelde reeks kunstvoorwerpen van Pettersen & Hein en Alexander Kirkeby.

Vipp table Chef Diner
© VIPP
Vipp table Chef Diner
© VIPP

Van generatie op generatie

'Vipp is opgericht in de metaalwerkplaats van mijn grootvader. En nu openen we een garage. De plek om onze dromen over design, architectuur, eten, kunst en muziek waar te maken,' vertelt Kasper Egelund, CEO en 3e generatie Vipp-eigenaar.

Vipp Garage zal 17 augustus opnieuw zijn deuren openen, wanneer Vipp een openbaar binnenplaatsevenement organiseert met de titel 'Open Garage' - een avond vol eten, muziek en openbare kunst.

Vipp Diner Chef
© VIPP
Vipp Rooftop Kopenhagen
© VIPP