Kleur op tafel met deze prachtige serviescollecties

Zin in kleur? Bekijk onze tips en combineer deze kleurrijke serviescollecties met je huidige servies voor een beetje kleur op tafel.

Kleurinspiratie voor op tafel

Met het mooie weer in aantocht begint het leven zich weer vaker buiten af te spelen. En dat betekent ook weer heerlijk buiten eten. Zin in wat meer kleur op tafel? Wij hebben een aantal prachtige serviezen geselecteerd die je makkelijk kunt combineren met bijvoorbeeld je huidige servies. Of kies voor een complete verandering. Van ingetogen kleuren tot meer uitgesproken en met prachtige dessins. Laat je inspireren!

blue servies eten
© Pascale Naessens

Pure blue

De Pure blue collectie van Pascale Naessens is een aanvulling op haar bestaande Pure collectie. Hoewel het nieuwe servies qua look & feel naadloos aansluit bij de vorige Pure collecties, springt de azuurblauwe kleur toch duidelijk in het oog.

“Die kleur past onwaarschijnlijk mooi bij eten, al is blauw geen evidente kleur. Ik heb lang gezocht naar de perfecte tint. Dit servies draagt de ideale mix van grijs, blauw en paars in zich,” legt Pascale uit. “Voor mij blijft eten het belangrijkste startpunt. Ik zie dat eten al op het servies liggen nog voor ik het heb gemaakt.”

Pure Blue collectie, Pascale Naessens, de collectie is hier verkrijgbaar

feast ottolenghi servies
© Serax

Feast van Ottolenghi

Met een overvloed aan kleuren, plantaardige prints en positieve vibes weerspiegelt de FEAST-collectie van Ottolenghi alles waar de ontwerper voor staat.

De Brits-Israëlische chef-kok Yotam Ottolenghi creëerde deze expressieve servieslijn met de meest vreugdevolle bijeenkomsten in gedachten: samenkomen met vrienden en familie, eten delen en verhalen uitwisselen. Voor dit project sloeg de chef de handen in elkaar met de Italiaanse kunstenaar Ivo Bisignano.

"Ivo is zowel een goede vriend als een zielsverwant voor het creatieve proces in alle Ottolenghi afbeeldingen", stelt Yotam Ottolenghi. "Zijn kunst, in welk medium dan ook, is eerlijk, expressief, gedurfd, vreugdevol en kleurrijk. Attributen die wij nastreven in ons eten."

Feast, Ottolenghi, de collectie is hier verkrijgbaar

servies bord eten
© Serax

Japanese Kimonos

Keramisch kunstenaar Bela Silva is een echte wereldburger en verwerkt vaak indrukken uit andere culturen in haar keramiek.

Ze heeft de nieuwe schalen en kommen Japanese Kimonos genoemd omdat de patronen en kleuren haar aan Japan doen denken.

Het is een bijzonder optimistische serie, een ode aan de zomer, aan picknicken in het gras, aan bloemen en blauwe luchten. Perfect om een vleugje lente in huis te halen.

Japanese Kimonos, Bela Silva, de collectie is hier verkrijgbaar

ittala servies helle
© iittala

Oiva Toikka Collectie

Designlegende Oiva Toikka gaf het patroo, Helle zijn liefde voor kleur mee toen hij het patroon in de jaren tachtig ontwierp voor Arabia Pro Arte. Iittala brengt hulde aan Toikka's kleurrijke creativiteit met de introductie van dit patroon in nieuwe vormen, zoals borden en mokken.

Het Helle servies, onderdeel van de serie The Curious Mind of Oiva Toikka, kun je naar hartenlust combineren met andere serviezen, zoals Teema en Teema Tiimi, om een inspirerende sfeer te scheppen.

Het Helle bord in de kleur amethist uit de Oiva Toikka Collectie is bijvoorbeeld perfect geschikt voor hapjes als tapas en snacks.

Helle voegt een kleurrijk accent toe aan je tafel, bij speciale gelegenheden of gewoon elke dag.

Oiva Toikka collectie, Iittala, de collectie is hier verkrijgbaar

iittala teema servies
© iittala

Iittala Teema

De Teema Collectie, die in 1952 werd ontworpen door Kaj Franck, staat voor hoogwaardig, multifunctioneel en tijdloos design.

Elk item uit de collectie is veelzijdig en duurzaam en is geschikt voor de oven, vriezer, vaatwasser en magnetron.

De collectie is uitgebreid met aantal nieuwe kleuren: Vintage blauw, linnen, vintage bruin en honey. Combineer de kleuren met elkaar, met wit of maak je eigen kleurencombinatie.

Teema, Iittala, de collectie is hier verkrijgbaar

milk servies kleur
© Lucie Kaas

Milk van Lucie Kaas

De MILK collectie van Lucie Kaas is gemaakt van opaalglas en beschikbaar in een reeks prachtige pasteltinten. Opaalglas staat bekend om zijn 'mistige' uitstraling, waardoor het een melkachtig tintje krijgt, vandaar de naam voor de collectie - MILK.

MILK is verkrijgbaar in 6 kleuren en nodigt uit tot experimenteren met verschillende combinaties om een moderne en feestelijke setting te bereiken. Een meer subtiele look kan echter ook worden gecreëerd door één kleurenthema aan te houden. De stemming van het seizoen kan ook een leidraad zijn bij de keuze van de combinaties.

MILK, Lucie Kaas, de collectie is hier verkrijgbaar

marimekko pepe servies
© Marimekko

Pepe van Marimekko

Het Pepe patroon van Marimekko is ontworpen door Maija Isola in 1970 en toont twee papegaaien op een boomtak.

Maija Isola's kunstwerken bestrijken een verbazingwekkend breed scala aan motieven en ontwerptechnieken.

Ze haalde haar inspiratie uit zowel traditionele volkskunst als moderne beeldende kunst, uit de natuur en uit haar ontelbare reizen over de hele wereld.

Ga je voor een ware kleurexplosie? Combineer dan de items met de kleurrijke Keidas patronen en collectie.

Pepe, Marimekko, de collectie is hier verkrijgbaar