© Ferm Living

Word warm vanbinnen

De lente is in aantocht, maar we zijn er nog niet. Op deze manier haal jij de eindstreep op je (warme) sokken.

Word warm vanbinnen

Slappbanken zijn praktisch, en de laatste jaren worden ze ook steeds mooier. Bolia komt met Scandinavia en Pira, die ideaal zijn voor de logeerkamer of voor een klein appartement. Op de foto het model Scandinavia, ontworpen door Glismand & Rüdiger.

© Bolia

Winterslaap

Gemeenten bezuinigen op straatverlichting om energie te besparen en binnenshuis zetten we de verwarming laag, doen we minder lampen aan en douchen we korter. Je zou zin krijgen om in bed in winterslaap te gaan en pas weer tevoorschijn te komen als er nieuwe blaadjes aan de bomen komen. Maar omdat die luxe is voorbehouden aan beren, egels en padden, zullen we ons innerlijke vuurtje moeten opstoken.

Simpel sfeerlicht bij het bed van Wästberg ontworpen door Claesson Koivito Rune.

© Wästberg
© BoConcept

Cocoonen

Kruip bij elkaar in kleinere ruimtes, die sneller warm worden, creëer kleine oases in de woonkamer, vul je huis met textiel, dekens en plaids en zet in op materialen als wol, schapenvachten en velours, die de warmte vasthouden. Concentreer je sociale leven rond een openhaard, hang gordijnen voor grote ramen, leg kleden op de vloer, neem je dekbed mee naar de bank op die kille zondagochtend en haal je sloffen tevoorschijn. Zo maak je er het beste van tot het warmer weer wordt.

Warm nordic presenteert een nieuwe kussencollectie in een aantal zorgvuldig geselecteerde stoffen van Kvadrat en Febrik. De nadruk ligt op discrete patronen met Scandinavische inspiratie en textuur. In drie formaten.

© Warm Nordic

Vachten, Bont & Pluche zijn in trek in de koudere maanden. Dit is tweezitsbank Teddy in pluche uit de Living & More-collectie van Coop.

© Coop

Vloerkleden zijn ideaal tegen koude voeten. Södahl brengt deze winter een hoogpolig, handgetuft exemplaar uit. Deze Tactile is gemaakt van 100% katoen. Verkrijgbaar in twee formaten en in discrete ecru- en grijstinten.

Draagbare warmte

Nu energie peperduur is, moeten we ook zuinig omgaan met licht. De nieuwe draagbare lampen hebben als voordeel dat je ze mee kunt nemen van kamer naar kamer. Je kunt ook een leeslamp gebruiken om een gezellige lichtcirkel in je woonkamer te creëren, waarbij je wegkruipt in een fauteuil. Of misleid je zintuigen met behulp van duisternis, warme muurkleuren en stoffen. Ook planten, zowel gedroogd als vers, zorgen voor een warmere sfeer, en kaarsen zijn eveneens een middel om het gezellig te maken in huis.

© Menuspace
© &Tradition

Voeg warme, aardse tinten toe aan de slaapkamer zoals deze kleur 'Americano '

© Crisp Sheets

Eigentijdse, duurzame wollen dekens kunnen jouw leefruimte naar een hoger niveau tillen, zoals dit exemplaar van Forestry Wool

© Forestry Wool