De mooie en romige avocadosoep is op smaak gebracht met een beetje Muscat d'Alsace, wat ook een geweldige wijnkeuze is bij het gerecht.
Door
Maria Meldgaard
— 01. maart 2024
Asperges met een avocadosoep erbij
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
avocado
½
grote citroen
kippen- of groentenbouillon
2
dl
slagroom
Muscat d ́Alsace
peper en zout
witte asperges
½
bosje
groene asperges
½
mierikswortel
dille
Zo ga je te werk
Haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil en doe het in een blender.
Sprenkel er meteen een beetje citroensap overheen om te voorkomen dat het verkleurt.
Voeg de kokende bouillon en room toe en mix tot een gladde massa.
Breng op smaak met wijn, zout en peper en misschien nog een beetje citroensap.
Pas de consistentie aan met gekookt water als je de soep te dik vindt.
Schil de witte asperges en kook ze in licht gezouten water gaar, maar niet zacht. Controleer na 4 minuten.
Snijd het onderste draderige uiteinde van de groene asperges af en kook gaar. Controleer na 1 min.
Giet de asperges af en schik ze op borden. Rasp een beetje mierikswortel over de asperges en bestrooi met dille. Serveer de warme soep in kleine kommen naast de borden.