Aardbeientaartjes met marsepein en vanillecrème
© Tia Borgsmidt

Aardbeientaartjes met marsepein en vanillecrème

Deze zomerse taartjes bestaan uit een luchtige sponscake met marsepein, pure chocolade, zoete vanillecrème en aardbeien.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 taartjes

Dit heb je nodig

  • silicone vormen, Ø ca. 8 cm
  • spuitzak + spuitmondje

Sponscakes

  • ¼ merg uit vanillestokje
  • 30 g fijne suiker
  • 30 g zachte boter
  • ½ eieren
  • 30 g tarwebloem
  • ¼ mespuntje zout
  • ⅓ tl bakpoeder
  • 15 g marsepein

Vanillecrème

  • 1 dl melk
  • ¼ merg uit vanillestokje
  • 15 g suiker
  • 10 g maizena
  • eidooiers

Garnering

  • 20 g pure chocolade
  • 40 g aardbeien
  • poedersuiker

Zo ga je te werk

Sponscakes

  1. Verwarm de oven voor op 175 oC hetelucht.
  1. Meng het vanillemerg met 1 el van de suiker.
  1. Klop suiker, vanillesuiker en boter tot het mengsel licht van kleur is.
  1. Klop één voor één de eieren erdoor.
  1. Meng tarwebloem, zout en bakpoeder en zeef dit door het beslag.
  1. Voeg grof geraspte marsepein toe en meng tot een gelijkmatig beslag.
  1. Verdeel het beslag over 10 ingevette silicone vormpjes.
  1. Bak de taartjes in circa 15 minuten goudbruin.

Vanillecrème

  1. Breng 4 dl melk in een pannetje aan de kook.
  1. Meng intussen het vanillemerg met wat suiker.
  1. Klop dit door de rest van de suiker, de maizena en de rest van de melk (1 dl).
  1. Voeg de eidooiers toe en klop het mengsel tot een gelijkmatig geheel.
  1. Roer het door de kokende melk.
  1. Zet het vuur laag en laat de crème zachtjes koken tot hij dik wordt.
  1. Giet de crème in een kom en dek deze af met huishoudfolie.
  1. Laat afkoelen

Serveren

  1. Smelt de chocola au bain-marie en bestrijk de taartjes ermee.
  1. Laat de chocolade stollen.
  1. Doe de vanillecrème in een spuitzak en garneer de taartjes ermee.
  1. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in plakjes.
  1. Verdeel de aardbeien over de crème en strooi er wat gezeefde poedersuiker over.