Bessencake met amandelen

Deze smeuïge cake is heerlijk voor onderweg. Neem hem mee in de bakvorm of wikkel hem in bakpapier, zodat er voor alle smulpapen cake to go is – als ze nog een plekje over hebben natuurlijk.

1 cake, ca. 10 plakken

  • 200 g blauwe bessen
  • 150 g lichte rietsuiker
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 50 g amandelmeel
  • 200 g tarwemeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1⁄2 tl zoutvlokken
  • 1-2 el amandelschaafsel
© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Hier is hoe je het doet:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de bessen in een kom en roer er 50 g suiker door.
  3. Smelt de boter. Klop de rest van de suiker en de eieren met een mixer tot een luchtig mengsel.
  4. Meng in een kom amandelmeel, tarwemeel, bakpoeder, vanillesuiker en zout en spatel het mengsel door het beslag, afgewisseld met de gesmolten boter. Schep ten slotte de bosbessen door het beslag.
  5. Bekleed een klein bakblik met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de cake circa 40 minuten, tot de bovenkant goudkleurig is. Laat hem afkoelen en snijd hem in plakken.

Lees ook: