Chocolademousse-taartjes
© Tia Borgsmidt

Chocolademoussetaartjes

Een brosse koekjesbodem en een fluweelzachte chocolademousse zijn een fijne afsluiter voor een high tea. Je kunt de taartjes al een dag eerder maken, want beide onderdelen hebben tijd nodig om op te stijven.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Koekjesbodem

  • boter om in te vetten
  • 31 g digestives
  • ¼ el bruine basterdsuiker
  • ¼ el cacao
  • 20 g boter

Chocolademousse

  • ½ gelatineblaadjes
  • 12 g melkchocolade
  • 25 g pure chocolade
  • ½ eidooiers
  • ¾ dl slagroom
  • ¼ tl zoutvlokken

Garnering

  • klaverzuring
  • chocoladebolletjes
  • gezeefd cacaopoeder

Zo ga je te werk

Koekjesbodem

  1. Beboter 8 taartringen met een diameter van ca. 6 cm en zet ze op een met bakpapier beklede plaat die in de koelkast past.
  1. Bekleed de taartringen met taartfolie.
  1. Doe de digestives in een diepvrieszakje en bindt dat dicht.
  1. Verkruimel de koekjes met een deegroller en doe de kruimels met bruine basterdsuiker en cacao in een kom.
  1. Smelt de boter en giet die eroverheen.
  1. Verdeel het mengsel over de bodem van de vormpjes en druk goed aan.
  1. Zet de bodems ca. 3 uur in de koelkast.

Chocolademousse

  1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  1. Hak de chocolade en smelt au bain-marie.
  1. Neem de chocolade van het vuur en roer de dooiers erdoor.
  1. Giet 1 dl slagroom in een pannetje en verwarm tot net onder het kookpunt.
  1. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  1. Knijp het water uit de gelatine blaadjes en smelt ze in de lauwe slagroom.
  1. Spatel het roommengsel door de chocolade tot het geheel goed gemengd is.
  1. Voeg zout toe.
  1. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
  1. Verdeel de mousse over de bodems en zet de taartjes minimaal 4 uur of tot de volgende dag in de koelkast.

Servering

  1. Haal de taartjes uit de vorm en verwijder voorzichtig de taartfolie.
  1. Garneer de taartjes naar smaak en serveer.