Chocoladetaart met mokkabotercrème en bramen
© Tia Borgsmidt

Chocoladetaart met mokkabotercrème en bramen

Deze prachtige taartjes smaken al net zo lekker als ze eruitzien. Je kunt zowel de taartjes als de crème van tevoren maken.

Chocoladetaart met mokkabotercrème en bramen

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 taartjes

Chocoladetaartjes

  • 25 g amandelmeel
  • 25 g tarwebloem
  • 6¼ g cacao
  • 50 g poedersuiker
  • ¼ tl bakpoeder
  • 31 g boter
  • ½ eieren
  • ¼ dl espresso

Mokkabotercrème

  • 37 g boter
  • 25 g poedersuiker
  • ½ tl vanillesuiker
  • ¼ dl espresso

Garnering

  • bramen
  • wat poedersuiker

Zo maak je ze:

Chocoladetaartjes

  • Meng alle droge ingrediënten in een kom. Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Roer de gesmolten boter, eieren en espresso door de droge ingrediënten.
  • Verdeel het beslag over 8-10 kleine vormpjes. Je kunt eventueel ook een met bakpapier beklede springvorm gebruiken.
  • Bak de taartjes ca. 15 minuten op 175 oC hetelucht. Wij gebruikten vormpjes met een diameter van ca. 8 cm.
  • Laat afkoelen.

Mokkabotercrème

  • Klop boter, poedersuiker, vanillesuiker en espresso tot een luchtige, egale crème.
  • Doe deze in een spuitzak met spuitmondje en decoreer de taartjes.

Serveren

  • Garneer de taartjes met bramen en wat gezeefde poedersuiker.